Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Profesorul Stanciu Cărpenaru s-a stins


27 noiembrie 2019 | Gheorghe PIPEREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ceremonia de înhumare se va desfășura vineri, 29 noiembrie 2019, la ora 12:00, în localitatea Ghirdoveni, comuna I. L. Caragiale, județul Dâmbovița.

* * *

Miercuri, 27 noiembrie 2019, la ora 14:30, corpul neînsuflețit al Profesorului a fost depus la Facultatea de Drept a Universității din București.

* * *

* * *

Astăzi, 25 noiembrie 2019, Profesorul Stanciu Carpenaru a plecat la cele sfinte.

Pentru generatii intregi de studenti, a fost Profesorul de Drept comercial. Pentru mine, a fost omul cu bun simt si delicatete care mi-a ghidat inceputurile timide in stiinta dreptului si care mi-a facut onoarea de a-i fi co-autor la una dintre lucrarile sale de referinta, comentariul la Legea societatilor comerciale. Un reper si un model, mai ales prin modul in care a stiut sa se reinventeze de fiecare data cand a fost nevoit sa treaca de bornele de hotar ale vietii, profesorul Carpenaru a dedicat dreptului chiar si ultima parte a vietii, greu lovita de probleme de sanatate.

Nu doar ca a continuat sa conduca doctorate, mult dupa momentul pensionarii, dar a continuat sa scrie carti de drept si, mult mai important, a resuscitat ideea unui Cod comercial pentru Romania, atunci cand Dreptului comercial i se pregatea obstescul sfarsit. Este o sarcina pe care mi-a lasat-o mostenire – aceea de a scrie arhitectura acestui Cod si a-l promova public, in vederea aducerii sale la viata. O asociatie non-profit, denumita Institutul roman de Drept comercial, a fost ultima opera a profesorului Carpenaru, in acest institut fiind cooptati alti mari specialisti in Drept comercial, fosti doctoranzi sau colaboratori ai domniei sale, care au acceptat cu entuziasm sa colaboreze pentru a pune in practica ideea lansata de dansul in 2017. Sarcina grea, dar onoranta si obligatorie pentru noi toti.

Stanciu Carpenaru – omul nu a fost diferit de imaginea profesorului. Dar asta numai pentru cei care nu l-au cunoscut direct. A fost ca un bunic iubitor pentru noi toti, cei care i-am fost discipoli. Cred ca cei mai multi dintre noi l-am facut mandru cat a existat. Sunt convins ca acolo, in acel loc mai bun unde se afla, este impacat cu ceea ce a lasat in urma, dar mai ales ca stie ca opera sa va dainui si va fi dusa mai departe de unii dintre noi, cei care l-am stimat si pretuit.

Nu credeam ca voi ajunge la acest moment vreodata, caci il credeam etern, dar: Dumnezeu sa il odihneasca pe profesorul nostru, Stanciu Carpenaru!

Av. prof. univ. dr. Gheorghe Piperea

* * *

În această seară lumea juridică românească a suferit o mare pierdere. A plecat dintre noi un mare OM al Dreptului românesc: Domnul Profesor universitar doctor h.c. Stanciu D. Cărpenaru. Dascăl și mentor pentru nenumărate generații de juriști, a trăit simplu, cinstit, extrem de corect și drept, a susținut necondiționat studenții și colaboratorii dedicați și merituoși.

A fost dedicat Dreptului și, în special, Dreptului comercial și proiectului unui nou Cod comercial român – proiectul său de suflet.

Profesorul Stanciu D. Cărpenaru este o mare personalitate care a intrat în galeria marilor creatori ai Dreptului român.

Am avut privilegiul și onoarea să îmi fie profesor și coordonator de doctorat, și, mai ales, să fiu în apropierea Domniei Sale până acum – să lucrăm împreună în multe proiecte.

Iubea viața, dar a simțit cu precizie vremea trecerii, și, ca niciodată, mi-a spus că pleacă știind că lasă pe mâini bune proiectele la care ținea enorm: un nou Cod comercial român și Institutul Român de Drept Comercial. Ce datorie enormă pe umerii noștri, dar pe care o vom îndeplini cu onoare!

Vă mulțumesc pentru tot, Domnule Profesor Cărpenaru, Dumnezeu să vă odihnească!

Conf. univ. dr. Luminița Tuleașcă

* * *

Comunitatea academică a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara este profund îndurerată de trecerea în veșnicie a Profesorului Stanciu D. Cărpenaru, eminent comercialist, mentor a zeci de generații de studenți ai Universității din București și ai Universității „Nicolae Titulescu” București, doctor honoris causa al Universității de Vest din Timișoara și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai facultății de drept timișorene.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prof. univ. dr. Lucian Bercea

* * *

De astăzi suntem mai singuri și mai triști. A plecat dintre noi Domnul Profesor Stanciu D. Cărpenaru – Profesorul de drept comercial. Ne-a fost dascăl și îndrumător în viață și în profesie multora dintre noi. Mi-a fost profesor, conducător de doctorat, mentor, model de profesionalism, de echilibru și corectitudine. Am avut privilegiul și onoarea ca în ultimii ani să fiu mai aproape de Domnia Sa în realizarea unor proiecte cărora li s-a dedicat până în ultima clipă. Pe lângă opera sa științifică și didactică, căreia i-a dedicat toată viata, nu putem să nu amintim activitatea susținută din ultimii ani pentru promovarea ideii necesității elaborării și adoptării unui Cod comercial în contextul realităților actuale, înființarea, alături de alți reputați specialiști în dreptul comercial, a Institutului Român de Drept Comercial și pentru relansarea unei tribune de dezbateri a problemelor având ca obiect reglementarea juridică privind activitatea comercială, care continuă tradiția revistelor de specialitate în domeniu – Revista Romană de Drept Comercial, în calitatea de director al revistei. Vă mulțumesc Domnule Profesor pentru tot ceea ce ne-ați dăruit! Dumnezeu să vă odihnească!

Dr. Nicoleta Țăndăreanu

* * *

Deplâng dispariţia celui care a fost eminentul dascăl de Drept civil şi comercial, distins Decan al Facultăţii de Drept, om de spirit şi de caracter, prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru.

Formator a generaţii de studenţi şi dascăli de drept, profesorul Cărpenaru a înnobilat lumea juridică prin scrierile sale şi a servit cu discreţie şi delicateţe ideea universală a dreptului.

Pe lângă devotamentul ştiinţific şi universitar, cei care au avut şansa să îl cunoască, îi vor păstra amintirea unui om bun şi generos, iar celor care nu au mai avut această şansă, le rămâne să îi intuiască spiritul de jurist rafinat care transpare natural din miile de pagini pe care le-a aşternut pe hârtie, spre beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Dumnezeu să îl odihnească!

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției

* * *

Uniunea Juriștilor din România și Revista “Dreptul” transmit un mesaj de sincere condoleanțe în urma trecerii în neființă a domnului Stanciu Cărpenaru.

Autor a numeroase articole apărute în cadrul revistei, profesorul universitar dr. h. c. Stanciu Cărpenaru a fost un reper în lumea juridică ani de-a rândul, cu precădere în domeniul dreptului comercial.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu
Prof. univ. dr. avocat Ioan Chelaru, Președintele UJR

* * *

Rectorul Universității Titu Maiorescu din București, Profesor Universitar Doctor Smaranda Angheni, alături de întreaga comunitate academică maioresciană este profund îndurerată de trecerea în neființă a eminentului Profesor Universitar Doctor Stanciu D. Cărpenaru, personalitate marcantă a științei dreptului românesc, în special a dreptului comercial, profesor de înaltă ținută academică, prețuit și respectat de zeci de generații de studenți, masteranzi și doctoranzi, teoreticieni și practicieni, care cu credință și pasiune slujesc dreptul românesc. Profesorul nostru Stanciu D. Cărpenaru și-a dedicat întreaga viață carierei universitare, fiind un model pentru noi toți, atât prin valoarea sa profesională cât și prin calitățile sale umane, dând dovadă de mult curaj în susținerea proiectului său privind reconstrucția dreptului comercial, a unui nou Cod comercial, în condițiile unificării dreptului privat.

Îl vom păstra în memoria noastră și îi vom duce mai departe cu credință proiectele domniei sale!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prof. univ. dr. Smaranda Angheni
Rectorul Universității Titu Maiorescu din București

* * *

Citisem undeva că există o corelaţie directă, cuantificabilă, între împlinirea profesională ulterioară a studenţilor şi calitatea, dedicarea şi influenţa profesorilor cu care aceştia interacţionează pe parcursul studiilor. În acest context se înscrie şi percepţia mea despre ilustrul profesor Stanciu D. Cărpenaru, a cărui model didactic şi uman este fără cusur.

Corectitudinea, rigurozitatea, profunzimea, spiritul metodic şi critic, conştiinţa datoriei didactice şi ştiinţifice sunt doar câteva dintre calităţile pe care noi, foştii săi doctoranzi, le-am preţuit la distinsul profesor Cărpenaru. Suntem totodată recunoscători pentru influenţa importantă pe care a avut-o asupra noastră, conştienţi că ne-a şlefuit pe toţi în forme mai pure şi mândri că facem parte, chiar şi indirect, din moştenirea vastă pe care eminentul profesor o lasă în urma sa.

Dumnezeu să îl odihnească!

Jud. Amelia Onişor
Curtea de Apel București

* * *

Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ) își exprimă regretul și transmite condoleanțe familiei pentru decesul prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru, personalitate proeminentă a științei dreptului comercial în România, fost director al Institutului în perioada 1985 – 1989. Prin dispariția sa, cercetarea științifică și învățământul superior juridic suferă o mare pierdere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

* * *

Curtea de arbitraj comercial internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României îşi exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a profesorului Stanciu Cărpenaru, unul dintre creatorii arbitrajului comercial în România.

Stanciu Cărpenaru va rămâne pentru totdeauna în galeria marilor personalităţi pe care România le-a dat ştiinţei dreptului și arbitrajului comercial.

Dumnezeu să-l odihnească!

Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu
Președinte al Curții de arbitraj comercial internaţional

* * *

Am un gol sufletesc pe care nu pot să-l descriu…

A plecat dintre noi profesorul univ. dr. Stanciu Cărpenaru, personalitate uriașă a științei juridice românești. Mi-a fost mentor și a avut un rol esențial în formarea mea profesională.

Printre repere:
a publicat lucrări de referință în domeniul dreptului civil, economic și comercial / a fost unul dintre cei care au reinventat disciplina Dreptului comercial;
– autor de cursuri universitare, tratate, lucrări științifice, articole de specialitate;
– Doctor Honoris Causa al mai multor universități, între care și „Valahia” din Târgoviște (2007) / a contribuit la începuturile acestei universități, venind aici să predea, oentru a oferi prestigiu corpului didactic nou format;
– Cetățean de onoare al municipiului Târgoviște”
– fost decan al Facultății de Drept a Universității București; decan al Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu”;
– director al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române;
– arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional.

A fost un OM de o rară noblețe; avea anvergură și „umplea” spațiul în care era invitat. Mulți dintre oamenii care au ocupat sau ocupă demnități importante în statul român au fost formați de profesorul Cărpenaru.

Îi sunt recunoscător și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine / era decanul Facultății de Drept când eram eu student și, sub îndrumarea sa, mi-am scris teza de doctorat. Am avut privilegiul de a-i fi colaborator apropiat mulți ani, în perioada în care a predat la Universitatea „Valahia”.

Pierderea lui este una imensă pentru lumea juridică. Iar pentru mine, ceva apăsător…

Odihnă în veșnicie!

Dr. Adrian Țuțuianu

* * *

Prof. univ. dr. Traian Briciu, preşedintele Uniunii Naționale a Barourilor din România anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul profesor Stanciu D. Cărpenaru, mentor a zeci de generații de studenți ai Universității din București și ai Universității „Nicolae Titulescu” București, doctor honoris causa al Universității de Vest din Timișoara.

Pe lângă opera sa științifică și didactică, căreia i-a dedicat toată viata, amintim activitatea susținută din ultimii ani pentru promovarea ideii necesității elaborării și adoptării unui Cod comercial în contextul realităților actuale, înființarea, alături de alți reputați specialiști în dreptul comercial, a Institutului Român de Drept Comercial și pentru relansarea unei tribune de dezbateri a problemelor având ca obiect reglementarea juridică privind activitatea comercială, care continuă tradiția revistelor de specialitate în domeniu – Revista Romană de Drept Comercial, în calitatea de director al revistei.

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

* * *

La începutul acestei săptămâni s-a stins profesorul Stanciu D. Cărpenaru, o pierdere imposibil de cuprins în cuvinte.

Sub atenta lui coordonare, lucidă și dinamică până în ultima secundă, s-au format generații întregi de juriști, avocați, profesori, oameni politici și lideri care duc mai departe înaltul spirit cu care și-a construit Profesorul opera academică.

Etern recunoscători, regretăm profund această despărțire.
Odihnească-se în pace!

Asociaţia Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare din România

* * *

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a aflat, cu profundă tristețe, de trecerea la cele veșnice a Profesorului universitar doctor Stanciu D. Cărpenaru, dascăl pasionat – care a format zeci de generații de studenți –, specialist reputat – care a reconstruit știința Dreptului comercial după renașterea acestuia –, prodecan și decan al facultății noastre! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

* * *

Am aflat cu nespusă tristețe vestea plecării dintre noi a Domnului Profesor Stanciu Cărpenaru.

Am avut bucuria să-i fiu discipol, mai întâi ca studentă, iar ulterior, ca doctorand în cadrul Facultății de Drept a Universității din București, iar timpul petrecut în preajma domniei sale mi-a îmbogățit nu numai cunoștințele, dar și sufletul.

Într-o lume de contraste, de stridențe și oportunism, existența sa s-a remarcat nu numai prin valoarea profesională de excepție, dar și prin demnitatea și discreția proprie unei personalități cu adevărat alese.

Capacitatea de a se dedica după anii 1990 dreptului comercial, un domeniu pe care l-a înnobilat cu scrierile sale, dar diferit de preocupările științifice precedente, aptitudinea de a se reinventa pentru a atinge performanța fac din domnul Profesor un exemplu în ceea ce privește succesul unei cariere juridice întemeiate pe studiu și onestitate.

Pentru mine, Domnul Profesor rămâne un reper care mi-a luminat deopotrivă căile cunoașterii și valorile morale care trebuie să ne călăuzească viața și profesia.

Știu că în ultimul timp se confrunta cu probleme grave de sănătate și de fiecare dată când vorbeam, mă emoționau naturalețea, modestia, delicatețeacu care trecea de obicei sub tăcere suferința.

Sunt sigură că de acolo, din Raiul dascălilor aleși, unde se va întâlni cu alți mentori pe care generații de studenți și de juriști îi poarta în suflet, va zâmbi văzând că tot ce a sădit inflorește, că iubirea și prețuirea pentru cei care ne-au marcat devenirea nu se sting, ci le perpetuează prezența și opera ca pe o prețioasă amintire.

Judecător Crina Mihaela Letea
Tribunalul Prahova

* * *

Ministerul Justiției a primit cu profundă tristețe vestea trecerii în eternitate a prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru.

Fost eminent dascăl de Drept civil şi comercial și distins Decan al Facultăţii de Drept (Universitatea din București și Universitatea Nicolae Titulescu din București), profesorul Cărpenaru a predat câtorva zeci de generaţii de studenţi şi a format nenumărați dascăli de drept.

Profesorul Cărpenaru a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1959, fiind și anul în care a început să predea, în cadrul aceleași universități, la Catedra de Drept civil, unde a început ca preparator (1959-1960), a continuat ca asistent universitar (1960-1967), mai apoi ca lector (1967-1972), iar anul 1989 l-a găsit conferențiar universitar.

După Revoluție, profesorul Cărpenaru a predat la Catedra de Drept privat a Facultății de Drept a Universității din București, iar din anul 1997 și până în anul 2008 a predat și la Catedra de Drept privat a Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București.

Aproape 60 de ani din viața sa i-a dedicat învățământului juridic superior și cercetării juridice în domeniu, contribuind la renașterea și dezvoltarea Dreptului comercial.

Profesorul Cărpenaru a lăsat moștenire lumii juridice nouă manuale şi cursuri, opt monografii și peste zeci de articole şi comentarii de practică judecătorească.

Cu privire la Dreptul comercial, după prelegeri săptămânale, timp de cinci ani, profesorul Cărpenaru a publicat părți de curs – în anii 1992, 1993, 1994 -, iar în anul 1995 a publicat Manualul de Drept comercial român (Ediţia I, 1995; Ediţia II, 1998; Ediţia III, 2000; Ediţia IV, 2002; Ediţia V, 2004; Ediţia VI, 2007; Ediţia VII, 2007; Ediţia VIII, 2008). A fost primul manual universitar din România. Până în anul 2009, profesorul Cărpenaru a continuat să studieze materia Dreptului comercial și, în același an, a publicat prima ediție a Tratatului de Drept comercial.
În anul 1967, distinsul profesor a devenit Doctor în drept, specialitatea drept civil.

Activitatea sa prolifică i-a adus trei premii ale Academiei Române: „Andrei Rădulescu” (1993) și „Simion Bărnuţiu (1984 și 2004).

Trecerea în eternitate a profesorului este o pierdere mai ales pentru familie și cei care l-au cunoscut, dar și pentru justiția din România și pentru lumea academică.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

* * *

Vestea dispariției Profesorului Stanciu D. Cărpenaru, așa cum a semnat întotdeauna lucrările publicate, a străbătut ca un fulger, la început de săptămână, mediul juridic. Discipoli, foști studenți, practicieni ai dreptului, profesioniști implicați în mediul juridic, colaboratori, profesori, dar și actuali studenți au primit cu regret această tristă veste.

Cu siguranță, pentru mulți dintre noi, numele Profesorului Cărpenaru rămâne legat de cursurile predate, de cărțile semnate, de prezența în sala de curs sau de seminar.

Amintirea Profesorului Cărpenaru rămâne vie și pentru Editura Universul Juridic, care a avut onoarea și bucuria, în ultimii ani, să colaboreze cu Domnia Sa în calitate de editor al principalei sale opere – „Tratat de drept comercial român” –, a cărei ediție jubiliară a apărut chiar în acest an, 2019.

Ultima noastră colaborare s-a concretizat în proiectul apariției Revistei Române de Drept Comercial, unde Domnul Profesor ne-a făcut onoarea de a accepta să fie director al revistei. Am făcut această propunere în contextul zbuciumului pe care Domnia Sa l-a trăit în ultimii ani ca un apărător al acestei importante materii, fiind convinși că postura de director al revistei exprimă, în mediul juridic, tocmai acel aer necesar al ființării în continuare a acestei materii, nu numai în viața practică, așa cum se întâmplă deja, dar și în doctrina românească.

Rămânem cu toții cu amintirea unui mare Profesor, care a îmbogățit cultura juridică românească și care ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne reașezăm percepțiile cu privire la ceea ce înseamnă un nume important al doctrinei juridice, un Om și un Dascăl.

Editura Universul Juridic

* * *

Colegii și foștii studenți, membri ai Departamentul de Drept privat din cadrul Facultății de Drept a Universității din București, se despart cu profundă tristețe de Profesorul universitar doctor Stanciu D. Cărpenaru, care le-a fost dascăl și coleg, un profesionist recunoscut, apreciat și respectat de comunitatea academică și sunt alături de familia îndurerată! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

* * *

Colegiul Consilierilor Juridici Timiș își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a Domnului Profesor Stanciu D. Carpenaru. Multora dintre colegii noștrii ne-a fost profesor și mentor, un model de corectitudine și profesionalism.

Dumnezeu să îl odihnească!

Consilier juridic Carmen Agud
Decanul Colegiului Consilierilor Juridici Timiș

* * *

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” regretă plecarea din această lume a domnului profesor universitar doctor Stanciu Cărpenaru, care echivalează cu pierderea unei conștiințe civice ce va marca comunitatea academică.

A plecat încet, lin și de neobservat, a plecat exact cum a trăit, fără să supere pe nimeni, cu toate că era un caracter tare, înzestrat cu o personalitate puternică. A fost un profesionist desăvârșit. Știa exact, întotdeauna, soluția optimă pentru rezolvarea problemelor, pentru că era dotat cu o inteligență sclipitoare, cu o memorie remarcabilă și o extraordinară putere de muncă, imprimându-se ca o personalitate de primă mărime.

Dumnezeu să vă odihnească în pace și lumină domnule profesor!

Prof. univ. dr. Veronica Stoica

* * *

Avocații din Baroul București sunt informați, cu tristețe, despre decesul domnului Stanciu Cărpenaru, membru al corpului profesional.

Domnul Stanciu Cărpenaru a fost un coleg cu înalte însușiri morale și profesionale, care și-au pus amprenta asupra multor generații de studenți, avocați din Baroul București, precum și un profesor eminent.

În numele profesiei de avocat din București transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe, iar colegului nostru, rămas bun!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

* * *

Întreaga comunitate academică a Facultăţii de Drept din Universitatea „Nicolae Titulescu”  îşi exprimă profundul regret faţă de trecerea la cele veşnice a profesorului Stanciu Cărpenaru.

Figură emblematică a ştiinţelor juridice române, reprezentant al unei generaţii de excepţie de profesori de drept, profesorul Stanciu Cărpenaru şi-a legat, pentru totdeauna, numele de materia pe care a iubit-o şi căreia i s-a dedicat în totalitate – dreptul comercial.

Facultatea de Drept a Universităţii „Nicolae Titulescu” rămâne recunoscătoare profesorului Stanciu Cărpenaru pentru că a ales să-i dedice ultima parte a unei cariere impresionante.

În calitate de Decan, titular de curs şi conducător de doctorat, profesorul Stanciu Cărpenaru a contribuit în mod activ, până în ultimele clipe ale vieţii, cu profesionalism, eleganţă şi dăruire la consolidarea identităţii proprii a acestei tinere şcoli de drept.

Conf. univ. dr. Bogdan Micu
Decan, Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti

* * *

Miercuri, 27 noiembrie 2019, confrații, foștii studenți și apropiații și-au luat rămas bun de la Maestrul Stanciu Cărpenaru, în Aula Magna a Facultății de Drept, fiind depuse coroane de flori din partea Baroului București, Societății de Științe Juridice, promoției 1994 a Facultății de Drept a Universității din București ș.a.

* * *

Comunitatea academică a Facultății de Drept și Științe Administrative este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a Profesorului Stanciu D. Cărpenaru, dascăl desăvârșit care a pregătit și îndrumat mai multe generații de studenți ai facultății noastre și care a fost mentor al unei părți importante a corpului nostru profesoral, Doctor Honoris Causa al Universității ”Valahia” din Târgoviște.

A plecat dintre noi un mare OM, un model de de echilibru și corectitudine, una dintre cele mai proeminete personalități ale științei dreptului comercial în România, ce lasă generațiilor prezente și viitoare opere memorabile.

*  * *

La începutul şedinţei ordinare lunare a Consiliului Local Municipal Târgovişte, desfăşurată în ziua de 28 noiembrie 2019, potrivit ziarului Jurnal de Dâmboviţa, la propunerea Primarului Daniel Cristian Stan a fost păstrat un moment de reculegere în memoria Prof. dr. Stanciu Cărpenaru, care a predat disciplina Drept Comercial la Universitatea „Valahia” din Târgovişte. Edilul Târgoviştei a evocat în câteva cuvinte personalitatea regretatului Stanciu Cărpenaru, care i-a fost şi profesor: „A fost unul dintre profesorii de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte care au pus bazele acestei universităţi şi care a oferit la momentele de început a Universităţii „Valahia” o recunoaştere deosebită de care instituţia de învăţământ avea mare nevoie la acea dată. Am avut ocazia de a fi studentul domnului profesor în anul III. De altfel, fără să am intenţia de a supăra pe cineva, dar domnia sa a conceput primul tratat adevărat de drept comercial din România. Era un tratat foarte bine pus la punct şi este în continuare. Este cel care a avut probabil cea mai mare contribuţie doctrinală la dezvoltarea şi la interpretarea dreptului comercial. Ştiu că sunt şi colaboratori al domnului Cărpenaru în cadrul Consiliului Local şi de aceea cred că în semn de recunoştinţă ar fi foarte bine să păstrăm un moment de reculegere pentru un profesor care a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea Universităţii „Valahia” din Târgovişte”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii