Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Proiectul Reconstituirii Școlii române și elaborării Doctrinei naționale de drept internațional


27 noiembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În cadrul unui colocviu național desfășurat la Galați, miercuri, 27 noiembrie 2019, organizat de Centrul de Studii Internaționale și Drepturile Omului al Universității „Dunărea de Jos”, Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ) și Societatea Română de Drept European (SRDE), a fost lansată Inițiativa-Apel de reconstrucție a Școlii române de drept internațional public și de reluare a preocupărilor interbelice și desăvârșirea elaborării doctrinei naționale în materie, menită să servească fundamentării teoretice a politicii externe și promovării consecvente a intereselor naționale ale României.

Ca bază programatică și document de lucru al demersului a fost adoptat textul Școala română de drept internațional și provocările unei doctrine naționale în era mondializării, elaborat și prezentat de prof. univ. dr., dr. h.c. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Potrivit hotărârilor adoptate cu această ocazie, urmează ca să fie convocată, pentru luna martie 2020, o Adunare generală a specialiștilor români în domeniu care să dezbată și să adopte programul de înfăptuire a celor două proiecte de importanță excepțională, menite să consolideze prezența românească în dialogul mondial de idei juridice, opțiunile europene și aspirațiile occidentale ale juriștilor români. Printre măsurile concrete menite să conducă la atingerea acestor obiective sunt preconizate: crearea unui centru național de informare și documentare în materie, inițierea și realizarea unor teme prioritare de cercetare care să valorifice moștenirea creațiilor româneşti reprezentative și să le continue și dezvolte, inițierea elaborării și publicării unui tratat român de drept internațional public.

Inițiativa a fost lansată în contextul marcării Centenarului Marii Uniri (2018), creării Marii Universități Naționale (2019) și al încheierii tratatelor de pace de la Paris din 1919–1920.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică