« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

CCR a validat rezultatul alegerilor prezidențiale
28.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 noiembrie 2019, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art. 146 lit. f) din Constituţia României, al art. 37 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi al art. 53 alin. (1) şi al art. 54 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, a examinat Procesul-verbal privind rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 24 noiembrie 2019, întocmit de Biroul Electoral Central, împreună cu procesele-verbale de consemnare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi birourile electorale ale secţiilor de votare, potrivit unui comunicat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a hotărât:

1. Confirmă și validează rezultatul alegerilor pentru funcția de Președinte al României din al doilea tur de scrutin de la data de 24 noiembrie 2019, după cum urmează:
— numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente: 18287119;
— numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne: 10031762 ;
— numărul total al voturilor nule: 182648;
— numărul total al voturilor valabil exprimate: 9849057, din care pentru: KLAUS-WERNER IOHANNIS 6509135 voturi VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ 3339922 voturi.

2. Constată că domnul Klaus-Werner Iohannis este ales în funcția de Președinte al României, obținând cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate.

3. Stabilește validarea alegerii domnului Klaus-Werner Iohannis în funcția de Președinte al României pentru data de 28 noiembrie 2019, urmată de înmânarea hotărârii de validare în aceeași dată, la ora 16,00, la sediul Curții Constituționale.

4. Prezenta hotărâre este definitivă și general obligatorie, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aduce la cunoştinţă prin mass-media.

În aceeaşi zi, în conformitate cu prevederile art. 82 alin. (1) şi ale art. 146 lit. f) din Constituţie, ale art. 37 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi cu dispoziţiile art. 53 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, Plenul Curții Constituționale a validat alegerea lui Klaus-Werner Iohannis în funcţia de Preşedinte al României.

Hotărârea este definitivă și general obligatorie și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Un exemplar al hotărârii se prezintă Parlamentului în vederea depunerii jurământului prevăzut la art.82 alin.(2) din Constituţie, un exemplar al acesteia se înmânează Preşedintelui ales al României,Klaus-Werner Iohannis, iar un alt exemplar rămâne la Curtea Constituţională.

Hotărârea de validare a fost prezentată și înmânată lui Klaus-Werner Iohannis, Președintele ales al României, în cadrul unei ședințe solemne a Curții Constituționale.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.