Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Polonia. Manifestații de susţinere faţă de un judecător suspendat din funcție
02.12.2019 | JURIDICE.ro

Duminică, 1 decembrie 2019, câteva mii de polonezi au marticipat la manifestații în faţa Ministerului Justiţiei din Varşovia, dar şi în alte oraşe, în semn de susţinere faţă de un judecător suspendat din funcție pentru că a pus la îndoială o parte a reformelor judiciare, potrivit dw.com.

Protestatarii adunaţi la Varşovia au fluturat steaguri europene şi pancarte pe care scria: „Onoare şi glorie judecătorilor neclintiţi” sau „Fiecare cetăţean are dreptul la tribunale independente”.

Protestul de duminică a avut drept scop denunţarea pedepsei care îl ameninţă pe judecătorul Pawel Juszczyszyn. În timpul unei proceduri de apel din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, acesta a exprimat îndoieli în privinţa imparţialităţii unui judecător care a pronunţat decizia în primă instanţă. Acest judecător a fost numit de noul Consiliu naţional al magistraturii, pe care opoziţia îl acuză de lipsă de independenţă faţă de puterea politică.

Joi, 28 noiembrie 2019, a fost lansată o procedură disciplinară împotriva judecătorului Juszczyszyn, care a fost suspendat vineri, 29 noiembrie 2019.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.