Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Precizări ref. desfășurarea procesului ce vizează evenimentele din decembrie 1989
02.12.2019 | JURIDICE.ro

Vineri, 29 noiembrie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că pe rolul Secției Penale, în procedura de cameră preliminară, s-a aflat cauza nr. 1045/1/2019/a1, cunoscută opiniei publice sub denumirea de „Dosarul Revoluţiei”, potrivit unui comunicat.

Conform dispozițiilor Codului de procedură penală, în cauză au fost emise un număr de aproximativ 5000 de citații, iar la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost prezente, la termenul din 29 noiembrie 2019, aproximativ 600 de persoane.

Completul de judecată şi conducerea Înaltei Curți de Casație şi Justiție au luat toate măsurile administrative posibile, pentru a se putea asigura respectarea dispozițiilor procedurale, accesul persoanelor citate la ședința de judecată, respectarea drepturilor procedurale ale acestora şi asigurarea dreptului publicului la o informare corectă prin intermediul instituțiilor media, în condițiile speciale create de numărul mare de participanți la judecarea cauzei şi de spațiul insuficient în care se desfășoară activitatea instanței supreme.

Pe parcursul desfășurării procesului au existat două incidente în care s-a asigurat intervenția echipajelor medicale de urgență pentru două persoane. Procedura s-a desfășurat în condiții normale, fiind derulate măsurile judiciare şi administrative necesare pentru gestionarea unui dosar de o asemenea amploare.

Următorul termen acordat în cauză este 21 februarie 2020.

Înalta Curte de Casație şi Justiție reamintește public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spațiu adecvat pentru desfășurarea activității instanței supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanți la procedurile judiciare. Dificultățile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justițiabili în desfășurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.