« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Cristina Noemi Armella, noul președinte al UINL în legislatura 2020-2022
02.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 29 noiembrie 2019, notariatele membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, printre care și notariatul român, au ales noua conducere a organizației pentru legislatura 2020-2022. Întărirea instituției, digitalizarea și pregătirea profesională continuă a notarilor publici din statele membre reprezintă principalele obiective ale președintelui Cristina Noemi Armella și ale echipei sale, potrivit unui comunicat.

Candidatura notarului argentinian Cristina Noemi Armella a întrunit consensul Adunării Generale a Notariatelor membre UINL miercuri, 27 noiembrie 2019, la Jakarta. Noul președinte a activat în ultimii 14 ani ca și Consilier General al organizației, este doctor în drept și rector al Universității Notariale Argentina. Profesează ca notar din anul 1982, în Provincia Buenos Aires.

Platforma program propusă de noul președinte urmărește „consolidarea instituției în beneficiul membrilor săi și al tuturor cetățenilor”, promovând folosirea noilor tehnologii, considerate a fi „un instrument eficient de prezervare a istoriei UINL și a proiectării organizației în viitor”. În acest sens, a fost anunțată crearea unei platforme virtuale destinate pregătirii profesionale continue a notarilor, obiectiv aflat în centrul preocupărilor conducerii UINL. În vederea realizării acestuia, notarii pot participa la sesiunile de pregătire din cadrul Universității Mondiale a Notariatului. La nivel continental, au la dispoziție cursurile Academiilor Notariale din Europa și America. Rețeaua Academiilor Notariale continentale va fi extinsă în Africa și în Asia.

Președintele Cristina Noemi Armella a reiterat continuarea și pe parcursul mandatului său a colaborării UINL cu organizațiile internaționale, cu statele și cu cetățenii. Acestora din urmă ar urma să le fie dedicată o „Zi mondială a consultanței notariale gratuite”.

În implementarea programului de măsuri anunțat, președintele UINL este sprijinit de o echipă de vice-președinți continentali. Este vorba despre notarii: Abdelhamid Achite-Henni din Algeria pentru Africa; Dennis Martínez Colón din Puerto Rico pentru America Centrală, de Nord și Caraibe; Ana Manuela González Ramos din Paraguay pentru America de Sud; Hao Chiyong din China pentru Asia și Lionel Galliez din Franța pentru Europa.

Uniunea Internațională a Notariatului este o organizație internațională non-guvernamentală care promovează, coordonează și dezvoltă funcția și activitatea notarială din statele membre. Înființată în anul 1948, organizația reunea inițial notariatele din 19 state membre, pentru ca în prezent să numere 87 de organizații notariale din întreaga lume, printre care: 22 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și 15 dintre cele 19 state membre G20, expresie aexpansiunii sistemului juridic european.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a fost admisă ca membru cu drepturi depline în Uniunea Internațională a Notariatului pe 30 mai 1997, la Santo Domingo, în Republica Dominicană. Notariatul român are reprezentanți atât în Consiliul General al UINL, cât și în comisiile și grupurile de lucru ale organizației, și anume în: Comisia de Securitate Socială Notarială, Comisia Deontologie Notarială, Comisia Teme și Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru Noile Tehnologii, Grupul de lucru Formare și Grupul de lucru Act Autentic.

 
Secţiuni: Content, Drepturile omului, Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD