Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Restanțe la contribuții profesionale
02.12.2019 | JURIDICE.ro

Marti, 26 noiembrie 2019, Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta, a luat act de informarea cu privire la conformarea avocaților la obligația legală de plata a contribuțiilor profesionale, potrivit unui comunicat.

S-a constatat ca, de la momentul emiterii H.C.B.B. nr. 32/05.11.2019 privind suspendarea pentru neplata, începând cu 15 decembrie 2019, a avocaților care înregistrează un număr mai mare de 3 restante la contribuțiile profesionale, un număr 251 avocati au achitat debitele restante, urmând să fie menținuti pe tabloul avocaților cu drept de exercitare a profesiei.

Cu toate acestea, Consiliul Baroului Bucuresti a constatat că au ramas, totusi, un numar considerabil de avocati care nu au inteles sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in termenul acordat.

In vederea evitarii unor consecințe profesionale neplacute, precum și a costurilor pe care le presupune plata taxei pentru repunerea pe tabloul avocatilor in activitate, Consiliul recomanda avocatilor care inregistreaza restante sa se conformeze obligatiilor care le revin.

Consiliul Baroului Bucuresti vine in intampinarea solicitarilor avocatilor, care, pentru  motive temeinice, doresc esalonarea restantelor, reamintind totodata membrilor baroului care inregistreaza restante ca masura suspendarii pentru neplata poate fi ridicata numai dupa plata acestora si achitarea unei taxe in cuantum de 3000 lei.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.