« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Gambling
Secţiune dezvoltată cu sprijinul MAX BET SRL
 

Întrebare preliminară cu privire la taxa pe terminalele de pariuri (Admiral). UPDATE: Hotărârea CJUE
09.10.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

09 octombrie 2020: Curtea declară:

Articolul 1 din Directiva (UE) 2015/1535 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 septembrie 2015 referitoare la procedura de furnizare de informații în domeniul reglementărilor tehnice și al normelor privind serviciile societății informaționale trebuie să fie interpretat în sensul că o dispoziție națională fiscală care instituie o taxă pe exploatarea de terminale de pariuri nu constituie o „reglementare tehnică” în sensul acestui articol.

:: hotărârea CJUE

***

03 decembrie 2019: Judecătorul suprem specializat doar în contencios administrativ din Austria se întreabă cu privire la taxa pe terminalele de pariuri (C-711/19 Admiral Sportwetten și alții).

Situația de fapt:
1. materii UE incidente: apropierea legislațiilor
2. avem dispozițiile Legii privind taxa pe terminalele de pariuri din Viena care instituie o taxă pe deținerea de terminale de pariuri
3. necesitatea de a afla dacă aceste dispoziții ar trebui calificate drept „reglementări tehnice” în sensul dreptului UE incident
4. apoi, necesitatea de a afla dacă omiterea comunicării dispozițiilor Legii vieneze privind taxa pe terminalele de pariuri împiedică perceperea unei taxe precum taxa pe terminalele de pariuri.

Dispoziții incidente: articolul 1 din Directiva (UE) 2015/1535.

dr. Mihaela Mazilu-Babel

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Jocuri de noroc | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD