Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

SUA. Curtea Supremă reanalizează problema dreptului de a deține o armă
03.12.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 2 decembrie 2019, Curtea Supremă a Statelor Unite a redeschis, pentru prima oară în ultimii 10 ani, dosarul armelor de foc, potrivit reuters.com.

În 2008 instanţa supremă a stabilit că al Doilea Amendament al Constituţiei garantează un drept ”individual”, dar ”nu absolut”  de a deţine o armă. În 2010, Curtea a precizat că hotărârea se aplică atât statelor, cât şi la nivel federal.

Curtea Supremă a respins ulterior toate recursurile care i-au fost adresate, iar anumite state au putut să menţină reglementări restrictive în scopul protecției securităţii publice. Anul acesta, pentru prima oară, instanța a acceptat să analizeze limitele dreptului de a deține arme, contestate de către o asociaţie afiliată puternicului lobby National Rifle Association (NRA).

Înalta jurisdicție urmează să-şi prezinte hotărârea până în luna iunie 2020.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.