« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul Sălaj. Reprezentarea în justiție a persoanei juridice care nu și-a desemnat un reprezentant convențional
04.12.2019 | Diana Gabriela TOMA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Diana Gabriela Toma

Diana Gabriela Toma

Tribunalul Sălaj a reținut că, în lipsa alegerii unui reprezentant convenţional pentru a sta în fața instanței de judecată, persoana juridică îşi poate exercita drepturile procesuale printr-un reprezentant legal. Tribunalul a făcut trimitere la interpretarea dată prin RIL nr. 9/2016, conform căruia, limitarea prevăzută de art. 84 alin. 1 din Codul de procedură civilă, potrivit căruia reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată numai prin consilier juridic sau avocat, intervine numai în situația în care persoana juridică optează pentru reprezentare convențională în fața instanței, caz în care își poate alege reprezentantul doar dintre categoriile prevăzute de textul menționat. În lipsa desemnării unui reprezentant convențional, drepturile procesuale ale persoanei juridice pot fi exercitate prin reprezentantul legal. (Decizia civilă nr. 495/2019 din 27 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Sălaj)

* A se vedea și Considerații privind reprezentarea convențională prin consilier juridic a persoanelor juridice în procesul civil Mirela Zaharia, Diana Peșca

Av. Diana Gabriela Toma

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD