Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE


 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

CSM a avizat negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru judecători și procurori
03.12.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 3 decembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 56 din data de 10 aprilie 2019, ce poate fi consultată aici, a fost avizată negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru judecători și procurori, personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor, precum și altor categorii, sens în care fost comunicat răspuns Senatului României, potrivit unui comunicat.

Prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 115 din data de 2 august 2019, ce poate fi consultată aici, au fost avizate negativ prevederile proiectului de Ordonanță a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, ce priveau activitatea autorității judecătorești, sens în care fost comunicat răspuns Ministerului Finanțelor Publice, cu informarea şi a Ministerului Justiției.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CSM a avizat negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru judecători și procurori”

  1. Ioan BUCSA spune:

    Poate nu ar trebui eliminat dreptul la pensia specială, mai ales că există decizie DCC pe această temă, dar la cuantumul acesteia se poate umbla (acum se poate ieşi la pensie la 47 ani cu un cuantum mai mare decât salariul, ceea ce te stimulează să nu mai rămâi în sistem), raportarea la net şi nu la brut, ori la salariul de bază, nu cu toate sporurile care sunt periodice, sau poate trebuie un prag minim de vârstă, 50 ani de exemplu.
    Poate ar trebui eliminate toate asimilările de profesii la vechime şi toţi asimilaţii care nu au vreo legătură cu magistratura (a se vedea personalul/vechime asimilat(ă) de prin INM, CSM , MJ, Avocatul Poporului, CNSC etc.)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.