« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Manifest Românește pentru Profesorul Nicolae Popa
04.12.2019 | Noemi CĂDARIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Noemi Cădăriu

Noemi Cădăriu

Redacția revistei Manifest Românește vă invită la evenimentul de lansare a unui nou număr, ce se va desfășura în data de 11 decembrie 2019, începând cu ora 18:30, în Palatul Facultății de Drept (cu intrare de la ora 18:00).

Ce este mai propriu unui tânăr decât verbul, acțiunea? Iar, pentru un popor, ce carte de vizită este mai convingătoare decât o cultură ce afirmă mereu spiritul național?

Revista Manifest Românește a pornit din pasiunea unor tineri idealişti, studenţi ai Facultății de Drept, tineri a cărui dorință pentru cunoașterea noului nu eclipsează înțelegerea a ceea ce a fost cândva. Conceptul pe care s-a bazat această inițiativă consta în întrunirea între cele două coperte a celor mai frumoase valori și personalități românești din artă, istorie și drept.

Cu fiecare nou număr al revistei Manifest Românește, am urmărit să formăm cadrul ideal pentru formarea unei noi generații emblematice a culturii românești – o generație autentică, a unor tineri ce-și doresc să se exprime și să își identifice valorile, speranțele, credința, pentru a începe reconstrucția României.

Numărul al V-lea al revistei este dedicat unuia dintre cei mai importanți oameni de drept români din toate timpurile, sărbătorit la 80 de ani: profesorul Nicolae Popa.

Îi vom avea alături de noi, printre alții, și pe domnul Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale a României, doamna Marieta Safta, prim magistrat-asistent al Curții Constituționale, domnul Mircea Duţu, director al Institutului de Studii Juridice al Academiei Române, profesorii Nicolae Volonciu, Emil Molcuț și Ioan Muraru, fostul director ICR, Radu Boroianu.

Totodată, împreună cu evenimentul de lansare va avea loc și un dublu vernisaj de lucrări plastice, reunind ilustrațiile numărului al cincile, semnate de Bianca Paraschiv, studentă la UNARTE, și o retrospectivă de portrete ale unor mari personalități, semnată de iconarul Sorin Roată.

Numărul de față apare sub egida Muzeului Național al Literaturii Române din București și a Institutului de cercetări juridice al Academiei Române, cu sprijinul Societății Civile Profesionale de Avocați STOICA și Asociații și al Librăriei Mihai Eminescu din București.

Detaliile evenimentului:
11 decembrie, începând cu ora 18:30
Sala Stoicescu, Palatul Facultății de Drept
Bd-ul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46

Pentru mai multe detalii, vedeți aici.

Noemi Cădăriu
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD