Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Majorarea salarială – act adițional susceptibil de a fi afectat de un termen suspensiv sau extinctiv
05.12.2019 | Theona Sabina POPA

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Theona Sabina Popa

Theona Sabina Popa

Curtea de Apel Timișoara a reținut că actul adițional la contractul individual de muncă prin care e prevăzută o majorare salarială poate fi afectat de un termen, care este un eveniment viitor și cert, determinabil. De regulă, contractul individual de muncă este un act juridic pur și simplu și prin natura lui nu poate fi afectat de un eveniment viitor și incert (condiția). În speță, nu este vorba despre o condiție suspensivă, fiind incident un termen suspensiv, compatibil cu acest tip de contract. Spre deosebire de prima instanță, care susține că acest acord privind majorarea salarială e valabil numai ca o promisiune de a încheia un act adiţional, ceea ce dă naştere unei obligaţii de a face şi nu unei obligaţii de a da, instanța de apel argumenetază că actul adițional produce efecte de la încheierea lui, pentru că voința concordantă a părților a fost, din momentul nașterii raporturilor de muncă, cea de majorare a salariului la un anumit termen. Voința declarată se prezumă ca fiind voința reală a părților, până la proba contrară, sarcina probei aparținând pârâtului (societatea-angajatorul). Astfel, este recunoscut dreptul reclamantului la majorarea salarială stabilită prin actul adițional. (Decizia civilă nr. 95 din 19 februarie 2019, pronunțată de Secția Litigii de muncă și asigurări sociale, Curtea de Apel Timișoara)

Theona Sabina Popa
Student, Facultatea de Drept – Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti