Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

STOICA & Asociații – autor al capitolului privind România în domeniul arbitrajului investițiilor


05.12.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Arbitraj, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

„Getting the Deal Through – Investment Treaty Arbitration 2020”

Publicat de “Law Business Research”, ghidul juridic internațional „Lexology. Getting the Deal Through”, ce oferă informații comparative referitoare la legislație și reglementări în 80 de arii de practică și în peste 150 de jurisdicții, a publicat a șaptea ediție dedicată arbitrajului investițiilor (“Investment Treaty Arbitration” 2020).

La realizarea secțiunii pentru România a publicației menționate au contribuit trei avocați ai societății de avocați STOICA & Asociații, cu vastă experiență în arbitrajul internațional: Cristiana-Irinel Stoica, Founding Partner, în prezent membru al ICC Court și arbitru, Irina-Andreea Micu, Partener și Daniel Aragea, Managing Associate, specializați în arbitrajul comercial internațional și în cel al investițiilor.

Materialul prezintă într-o manieră sistematică cele mai importante informații pe care investitorii străini trebuie să le ia în considerare atunci când planifică investiții în România, începând cu legislația  națională și internațională relevantă, și continuând cu tendințele actuale în domeniul arbitrajului investițiilor cu privire, în special, la mijloacele de soluționare a diferendelor pe care investitorii le au la dispoziție împotriva statului gazdă, conform dispozițiilor tratatelor internaționale din domeniul menționat (tratate bilaterale, convenții și tratate internaționale, s.a.).

Analiza avocaților STOICA & Asociații sintetizează situația actuală din materia protecției juridice a investițiilor străine în România, plasată în contextul celor mai recente evoluții pe plan internațional, oferind răspunsuri practice la 32 de întrebări vizând acest domeniu, întrebări care configurează complexitatea materiei și calificarea semnificativă pe care avocații trebuie să o demonstreze în acest domeniu. Publicația poate fi consultată on-line, accesând link-ul.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti