Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

STOICA & Asociații – autor al capitolului privind România în domeniul arbitrajului investițiilor
05.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

„Getting the Deal Through – Investment Treaty Arbitration 2020”

Publicat de “Law Business Research”, ghidul juridic internațional „Lexology. Getting the Deal Through”, ce oferă informații comparative referitoare la legislație și reglementări în 80 de arii de practică și în peste 150 de jurisdicții, a publicat a șaptea ediție dedicată arbitrajului investițiilor (“Investment Treaty Arbitration” 2020).

La realizarea secțiunii pentru România a publicației menționate au contribuit trei avocați ai societății de avocați STOICA & Asociații, cu vastă experiență în arbitrajul internațional: Cristiana-Irinel Stoica, Founding Partner, în prezent membru al ICC Court și arbitru, Irina-Andreea Micu, Partener și Daniel Aragea, Managing Associate, specializați în arbitrajul comercial internațional și în cel al investițiilor.

Materialul prezintă într-o manieră sistematică cele mai importante informații pe care investitorii străini trebuie să le ia în considerare atunci când planifică investiții în România, începând cu legislația  națională și internațională relevantă, și continuând cu tendințele actuale în domeniul arbitrajului investițiilor cu privire, în special, la mijloacele de soluționare a diferendelor pe care investitorii le au la dispoziție împotriva statului gazdă, conform dispozițiilor tratatelor internaționale din domeniul menționat (tratate bilaterale, convenții și tratate internaționale, s.a.).

Analiza avocaților STOICA & Asociații sintetizează situația actuală din materia protecției juridice a investițiilor străine în România, plasată în contextul celor mai recente evoluții pe plan internațional, oferind răspunsuri practice la 32 de întrebări vizând acest domeniu, întrebări care configurează complexitatea materiei și calificarea semnificativă pe care avocații trebuie să o demonstreze în acest domeniu. Publicația poate fi consultată on-line, accesând link-ul.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.