Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cătălin Predoiu: Abrogarea măsurilor curent denumite „recurs compensatoriu” nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum


5 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Miercuri, 4 decembrie 2019, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a făcut următoarele declarații după abrogarea Legii recursului compensatoriu, potrivit unui comunicat: „Abrogarea măsurilor curent denumite „recurs compensatoriu” nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum.

Un început de proiect de îmbunătățire radicală a condițiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probațiune etc.

Cunosc problematica CEDO și sunt convins că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve și acest dosar rămas deschis, și siguranța persoanelor, a cetățenilor și bunurilor acestora.

CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenție, dar jurisprudența sa stabilește și obligația statelor de a-și proteja cetățenii de infracțiuni, de a lua măsuri pentru siguranța lor efectivă.”

***

Miercuri, 4 decembrie 2019, Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, după ce Comisia juridică a adoptat marți, 3 decembrie 2019, cu unanimitate de voturi, raportul favorabil.

:: Detalii

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică