« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Activități de educație juridică în luna noiembrie 2019
05.12.2019 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust

28 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica la Tribunalul Cluj sustinuta de judecatorul Cristi Danilet pentru elevii de la Scoala Gimnaziala Speciala „Centrul de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva Integrata” din Cluj-Napoca, din clasele V-VII.

27 noiembrie 2019: Studentele Roxana Marginean si Alina Daiana Vas, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au sustinut o Lectie de Educatie Juridica la Liceul de Informatica “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

27 noiembrie 2019: Studentii Roxana Marginean, Dalina Valean si Cosmin-Traian Patras, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au sustinut doua lectii de Educatie juridica la Liceul de informatica „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, la clasele a IX-a si a X-a.

27 noiembrie 2019: La Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca a avut loc o sesiune de instruire a studentilor in tehnici si metode pentru predarea nonformala a educatiei juridice in scoli si licee. Lector: judecator Cristi Danilet. Initiator: decan Anca Georoceanu.

26 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica sustinuta de judecatorul Cristi Danilet la Tribunalul Cluj, pentru elevii de la Scoala Gimnaziala Speciala „Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva Integrata” din Cluj-Napoca, varsta intre 12 si 16 ani.

22 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica sustinuta de Jurist Gianina Clop la Scoala Aurel Pop din Osorhei, jud. Bihor. A fost invitata si doamna Ruxandra Sala (jurist), din cadrul CPMJ Bihor.

21 noiembrie 2019: Doamna profesor Manuela Buciuman a predat primul ei curs de educatie juridica in cadrul orei de dirigentie, la Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” din Orastie, clasa a IX-a B. Doamna a urmat cursul „Profu’ de juridica” organizat in aceasta vara de asociatia VeDem Just.

21 noiembrie 2019: Juristul Gianina Clop a avut activitate la Scoala Gimnaziala Nicolae Balcescu din Oradea, impreuna cu doamna psiholog Ioana Drugas, la doua clase de a VI-a. Discutiile au fost despre bullying, cyberbullying (recunoastere si preventie) si violenta in scoala.

20 noiembrie 2019: A fost lansat primul „LABORATOR DE EDUCATIE JURIDICA” din Romania. Proiectul este dezvoltat de Liceul Teoretic Marin Preda din Bucuresti si Comitetul Reprezentativ al Parintilor din aceasta unitate scolara, la initiativa si cu sustinerea asociatiei VeDem Just, promotor al educatiei juridice la nivel national.

20 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica tinuta de Avocat Ana Maria Comsa si mediator Roxana Topor la Scoala „George Enescu” din Navodari. Impreuna cu doua clase de a V-a si a VI-a a reusit prin joc si dialog sa ii faca pe copii sa inteleaga de ce este important sa nu se lase prinsi in fenomenul bullying- ului.

20 noiembrie 2019: Judecator Cristi Danilet, la Centrul de Zi pentru Varstnici Nr. 1, Cluj-Napoca, a avut ocazia sa vorbeasca despre legi si justitie pentru parintii si bunicii participanti in proiectul „Universitatea varstei a treia” din Cluj-Napoca. Acesta este desfasurat de Asociatia EduNation, Fundatia UBB si Directia de Asistenta Sociala si Medicala.

20 noiembrie 2019: Jurist Gianina Clop, voluntar VeDemJust in Oradea, a tinut o lectie de educatie juridica la clasa a IV-a de la Liceul Don Orione din Oradea.

19 noiembrie 2019: Au avut loc doua lectii a cate o ora de educatie juridica la Liceul Tehnologic „Vladeasa” din Huedin, jud. Cluj, cu judecatorul Cristi Danilet. Asociatia VeDemJust a semnat un protocol de colaborare cu acest Liceu pentru ca asemenea intalniri sa fie mai dese.

18 noiembrie 2019: Elevi din clasele a IX-a si a XI-a de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Campia Turzii au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

18 noiembrie 2019: Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop a tinut o lectie de educatie juridica la Scoala Gimnaziala Nicolae Balcescu din Oradea, unde a avut ocazia sa stea de vorba cu elevii clasei a VII-a.

15 noiembrie 2019: Doamna consilier juridic Geanina Clop impreuna cu doamna psiholog Ioana Drugas au ajuns la Scoala gimnaziala din Osorhei, jud. Bihor, unde au avut placerea sa stea de vorba cu elevii claselor VIII A si VIII B.

15 noiembrie 2019: Rucsandra Gatea, Ambasador de Educatie juridica instruita in tabara Legal Academy din Turda 2019:, a prezentat pe scurt fenomenul de cyberbullying si pedepsele primite pentru practicarea acestuia. Aceasta le-a vorbit copiilor care fac parte din echipa de sah a orasului Ocna Mures, judetul Alba, despre siguranta pe internet, hartuirea, care sunt pasii care trebuie urmati cand sunt victimele unui asemenea fenomen, ce pedepse pot primi in cazul in care sunt si ei agresori online, iar la final a prezentat tabara #LegalAcademy din Turda. La aceasta prezentare au luat parte copii de diferite varste, cel mai mic avand 6 ani. O mare parte dintre ei au dat de inteles ca vor sa participe si ei cand vor fi mari la aceasta tabara sau chiar sa devina judecatori.

15 noiembrie 2019: Neag Bianca, Cosmin Patras si Dalina Valean, studenti la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, au sustinut o lectie de educatie juridica la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj Napoca, clasele a X-a si a XI-a.

14 noiembrie 2019: Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop si doamna psiholog Ioana Drugas de la Liceul Don Orione au petrecut doua ore dezbatand teme juridice si analize de comportament cu elevii claselor a VIII-a A si a VIII-a B de la Liceul Sportiv din Oradea.

13 noiembrie 2019: Studentele Diana Poputa si Alina Daiana Vas de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir au sustinut o lectie de educatie juridica interactiva la Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca.

12 noiembrie 2019: Scoala Gimnaziala „Carmen Sylva”Petrosani- in cadrul Campaniei 19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR SI VIOLENTEI ASUPRA COPIILOR SI TINERILOR „, clasa a VIII-a B l-a avut invitat pe domnul Cota Ion Nicolae, fotograf profesionist, care le-a vorbit elevilor despre pornografia infantila, la initiativa doamnei prof. Hiciu Maria Alina.

12 noiembrie 2019: Robert Grigore Manea, ambasador al educatiei juridice in Romania, instruit in tabara Legal Academy din Suceava 2019:, a prezentat succint sistemul judiciar roman, in centrul caruia se afla justitiabilul. Acesta le-a vorbit colegilor sai de clasa de la Colegiul National „Roman-Voda” din mun. Roman, jud. Neamt, despre structura si functionarea justitiei romane, importanta respectarii legii, simbolistica zeitei Themis. Le-a aratat, de asemenea, Codul Penal si Constitutia Romaniei, legea fundamentala a tarii. In urma prezentarii unii dintre elevi au dat de inteles ca ar lua in considerare urmarea unui traseu profesional in domeniul juridic, interesandu-se de accederea in diverse astfel de profesii.

12 noiembrie 2019: Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop si doamna psiholog scolar Ioana Drugas au desfasurat doua ore de educatie juridica la clasele V-VIII de la Scoala gimnaziala nr. 1 din satul Tarian, jud. Bihor. S-a discutat despre violenta in scoala, santaj, hartuire, vatamare corporala, metode de identificare a comportamentelor agresive si de combatere a acestora.

11 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica la Palatul Copiilor din Oradea, cu copii activi si interesati de domeniul juridic, sustinuta de doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop si doamna psiholog Ioana Drugas de la Liceul Don Orione din Oradea.

11 noiembrie 2019: Studentele Carmen Ilea si Roxana Marginean, in anul III de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au sustinut o lectie de educatie juridica la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

7 noiembrie 2019: Domnul Tura Florin Mihai, student la Drept in Bucuresti, a organizat in perioada 4-7 noiembrie 2019: cursul de educatie juridica nonformala pentru liceeni, la Liceul Teoretic „Petru Rares” din Targu Lapus, al carui absolvent este. El a urmat un curs de predare nonformala a educatiei juridice organizat anul acesta de Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj si asociatia VeDem Just. Florin abordat timp de 2 ore, cu fiecare clasa de liceu, temele principale din manualul de Educatie Juridica scris de judecatorul Cristi Danilet.

A facut exercitii interactive, s-au citit articole din Constitutie si din Codul Penal si s-a discutat deschis despre subiectele de actualitate din mass-media.

6 noiembrie 2019: Elevi din clasa a X-a Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au venit la Tribunalul Cluj pentru o lectie de educatie juridica cu judecator Cristi Danilet.

5 noiembrie 2019: S-au desfasurat la Colegiul de Arta „Carmen Sylva” Ploiesti ore de educatie juridica. Lector a fost agentul de politie Ionita Florian, voluntar VeDem Just.

5 noiembrie 2019: Lectie de educatie juridica pentru elevii din clasele VI-VIII de la cea mai moderna scoala din Cluj, „Ion Agarbiceanu, cu judecator Cristi Danilet, la invitatia doamnei director Paula Balica.

3 noiembrie 2019: Tineri din proiectul TED Circles al TEDxZorilor, in vizita la Tribunalul Cluj, la o lectie de educatie juridica cu judecator Cristi Danilet.

2 noiembrie 2019: In cadrul evenimentului SuperTeach de la Cluj-Napoca, judecatorul Cristi Danilet a prezentat proiectul de educatie juridica celor 1200 de profesori participanti la Sala Polivalenta.

Consilier juridic Lucian Checherita
Presedinte VeDemJust

 
Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD