Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Consiliul UE a adoptat concluzii ref. prioritățile strategice privind combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului

6 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

Joi, 5 decembrie 2019, Consiliul Uniunii Europene a adoptat concluzii referitoare la prioritățile strategice privind combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului, potrivit unui comunicat.

Concluziile reprezintă un răspuns direct la Agenda strategică a UE pentru perioada 2019-2024, în care Consiliul European solicită „consolidarea activităților de combatere a terorismului și a criminalității transfrontaliere, îmbunătățirea cooperării și a partajării de informații și dezvoltarea și mai mult a instrumentelor noastre comune”.

Consiliul îndeamnă la transpunerea rapidă în dreptul intern a întregii legislații privind combaterea spălării banilor și la consolidarea punerii în aplicare efective a acesteia și invită Comisia să exploreze posibile acțiuni suplimentare de consolidare a normelor existente privind combaterea spălării banilor, analizând în special:
– modalități de asigurare a unei cooperări mai solide și mai eficace între autoritățile și organismele relevante implicate în combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, inclusiv prin eliminarea obstacolelor din calea schimbului de informații dintre acestea;
– dacă anumite aspecte ar putea fi abordate mai bine printr-un regulament;
– posibilitățile, avantajele și dezavantajele legate de atribuirea anumitor responsabilități și competențe de supraveghere unui organism al UE.

:: Concluziile

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică