Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Întâlnire prof. univ. dr. Tudorel Toader – ambasadorul Germaniei
06.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 6 decembrie 2019, E.S. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Gazdele întâlnirii au fost prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul UAIC și prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public. Au mai participat dr. Anneli Ute Gabanyi, prof. univ. dr. Conțiu Șoitu, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, prof. univ. dr. Gheorghe Poede și Alexandru Muraru, potrivit unui comunicat.

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu instituțiile de învățământ superior din Germania, care datează încă din 1971, prin acordul cu „Albert-Ludwigs” Universität din Freiburg. În prezent, UAIC are încheiate 130 de acorduri inter-instituționale cu univerități germane. În perioada 2010 – 2019, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 1762 de vizite academice la universități și alte organizații academice din Germania. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a acordat titlul de Doctor Honoris Causa unui număr de 25 de personalități din Germania, în timp ce 11 profesori germani au primit titlul de Profesor de Onoare al UAIC.

În cadrul întâlnirii, E.S. Cord Meier-Klodt și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru a consolida cooperarea între instituțiile academice din Germania și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Vizita oficială a E.S. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România a avut loc cu ocazia participării la conferința internațională de științe politice „Dezvoltare Internațională și Democratizare”, ediția a VII-a, unde a susținut prelegerea inaugurală „Noi suntem poporul! Ce Europă dorim astăzi pentru copiii noștri? 30 de ani de la căderea zidului Berlinului!”. În acest an, a VII-a ediție a conferinței internaționale de științe politice „Dezvoltare internațională și democratizare”, organizată de Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, este una aniversară, marcând 30 de ani de la căderea zidului Berlinului și a regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Sud-Est, evenimente care au condus la instaurarea democrațiilor și la reîntregirea continentului.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.