« Flux noutăţi
JURIDICE.ro
JURIDICE

Tribunalul Timiș. Plata drepturilor salariale către moștenitorii salariatului
13.12.2019 | Anca VĂRZARU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Tribunalul Timiș a decis că plata drepturilor bănești de natură salarială cuvenite salariatului decedat se va face către soțul supraviețuitor, copii majori ai defunctului sau părinții acestuia. În cazul în care nu există niciuna dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale se cuvin altor moștenitori, aplicându-se dreptul comun în materia succesiunilor. Prin urmare, diferențele salariale acumulate și neplătite nu vor putea fi reținute de angajator, ci ele reprezintă drepturi de creanță. Drepturile salariale nu sunt intuitu personae, ci moștenitorii au dreptul de a pretinde plata lor după decesul defunctului. (Decizia 445/2019 din 27 martie 2019, pronunțată de Secția I-a Civilă) 

Av. Anca Gabriela Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: JURIDICE.ro, JURISPRUDENȚĂ, Jurisprudență Tribunale, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD