Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM a aprobat Îndrumarul de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spaţiul social media/platformele on-line
13.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 decembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității următorul comunicat:

„În cadrul proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, derulat în prezent de către Consiliul Superior al Magistraturii, urmează a fi adoptate cinci ghiduri, printre care și Îndrumarul de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spațiul social media/platformele on-line.

În ședința din data de 10 decembrie 2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Îndrumarul de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spațiul social media/platformele on-line, acesta fiind publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii și poate fi consultat aici de către orice persoană interesată.

La adoptarea formei finale a Îndrumarului de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spațiul social media/platformele on-line au fost avute în vedere propunerile și observațiile formulate de către instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea, asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, precum și cele înaintate de către Inspecția Judiciară, fiind analizată, totodată, de către plenul Consiliului în cadrul marjei de apreciere proprii, oportunitatea adoptării propunerilor și observațiilor transmise.

În perioada următoare va avea loc Conferința de lansare a Îndrumarului de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spațiul social media/platformele on-line și trei workshop-uri destinate diseminării dispozițiilor Îndrumarului, la care vor participa magistrați, urmând să fie publicat calendarul evenimentelor de îndată după definitivarea acestuia.”

***

Marți, 10 decembrie 2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Îndrumarul de bune practici privind activitatea judecătorilor şi procurorilor în spaţiul social media/platformele on-line – forma consolidată.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 12)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti