« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Condamnări definitive în Dosarul „Colectiv”
12.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 mai 2022, Curtea de Apel București:

– condamnă pe inculpatul Cristian Victor Piedone Popescu la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

– menţine condamnarea, dispusă prin sentinţa apelată, în privinţa inculpatului George Alin Anastasescu, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată; menţine condamnarea, dispusă prin sentinţa apelată, în privinţa inculpatului Anastasescu George Alin la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă în formă agravată; menţine condamnarea, dispusă prin sentinţa apelată în privinţa inculpatului Anastasescu George Alin la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă; contopește pedepsele aplicate, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare.

– condamnă pe inculpatul Costin Mincu la pedeapsa de 6 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă; condamnă pe inculpatul Mincu Costin la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; Menține pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Mincu Costin pentru infracțiunea de neluare a măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă; contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Mincu Costin să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 6 luni (o treime din 4 ani și 6 luni), în total 8 ani închisoare.

– condamnă pe inculpatul Paul Cătălin Gancea la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă; condamnă pe inculpatul Gancea Paul Cătălin la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Gancea Paul Cătălin să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 4 luni (o treime din 4 ani), în total 6 ani și 4 luni închisoare.

– condamnă pe inculpatul Viorel Zaharia la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă; condamnă pe inculpatul Zaharia Viorel la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; Menține pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Zaharia Viorel pentru infracțiunea de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate; contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Zaharia Viorel să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 4 luni (o treime din 4 ani), în total 6 ani și 10 luni închisoare.

– condamnă pe inculpatul Marian Moise la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă; condamnă pe inculpatul Moise Marian la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; condamnă pe inculpatul Moise Marian pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă; contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Moise Marian să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 4 luni (o treime din 4 ani), în total 6 ani și 10 luni închisoare.

– condamnă pe inculpatul Cristian Mihai Niţă la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri; dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

– condamnă pe inculpata Antonina Radu la pedeapsa de 7 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu; condamnă pe inculpata Radu Antonina la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de uzurparea funcției; contopeşte cele două pedepse urmând ca inculpata Radu Antonina să execute pedeapsa cea mai grea de 7 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 2 luni (o treime din 3 ani și 6 luni închisoare), în total 8 ani și 8 luni închisoare.

– condamnă pe inculpatul George Petrică Matei  la pedeapsa de 7 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu; condamnă pe inculpatul Matei George Petrică la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de uzurparea funcției; contopeşte cele două pedepse urmând ca inculpatul Matei George Petrică să execute pedeapsa cea mai grea de 7 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 2 luni (o treime din 3 ani și 6 luni închisoare), în total 8 ani și 8 luni închisoare.

– condamnă pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L la pedeapsa amenzii penale de 47.000 lei; aplică pedeapsa complementară a suspendării activității S.C. COLECTIV CLUB S.R.L pe o perioadă de 3 ani.

– condamnă pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L la pedeapsa amenzii penale de 47.000 lei; aplică pedeapsa complementară a suspendării activității S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L pe o perioadă de 3 ani;

achită pe inculpata Aurelia Iofciu sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

achită pe inculpata Luminita Larisa Ganea sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

achită pe inculpata Sandra Ramona Moţoc sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu

încetează procesul penal pornit faţă de inculpata Daniela Ioana Niţă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluare a măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, ca urmare a decesului inculpatei.

obligă în solidar părțile responsabile civilmente Primăria Sectorului 4 București și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealu Spirii” București-Ilfov precum și inculpații SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, George Alin Anastasescu, Costin Mincu, Paul Cătălin Gancea  (patroni Colectiv) și Marian Moise și Viorel Zaharia (pirotehniști) la plata către familiile victimelor decedate în incendiul de la clubul Colectiv a unei sume totale de circa 36 de milioane de euro, cu titlu de daune morale și materiale.

Hotărârea este definitivă.

:: Minuta

***

Miercuri, 16 iunie 2021, Curtea de Apel București a dispus reunirea dosarului nr. 4169/2/2021 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală la dosarul nr. 17008/3/2016 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, cu termen la data de 22 septembrie 2021, ora 14:00, Sala E68 „Istrate Micescu”.

:: Minuta

***

Marți, 15 iunie 2021, Curtea de Apel București a amânat cauza, urmând ca la data de 16 iunie 2021 să fie analizată reconexarea celor două dosare și soluționarea lor ca întreg, potrivit stiripesurse.ro.

***

Luni, 14 iunie 2021, Curtea de Apel București a decis să formeze două dosare, urmând ca primul să continue la data de 15 iunie 2021, iar cel de-al doilea, în complet de divergenţă, la data de 22 septembrie 2021: „Constată ivită divergenţa în ceea ce priveşte schimbarea încadrărilor juridice privitoare la apelanţii-intimaţi-inculpaţi Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminiţa Larisa, Moţoc Sandra Ramona, Matei George Petrică şi Radu Antonina.

Disjunge latură penală, cu privire la apelanţii-intimaţi-inculpaţi Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminiţa Larisa, Moţoc Sandra Ramona, Matei George Petrică şi Radu Antonina şi întreaga latură civilă a cauzei.

Dispune crearea unui nou dosar, pentru care fixează termen, în complet de divergenţă, la data de 22 septembrie 2021, ora 14.00 Sala E68 ,,Istrate Micescu”, cu citarea părţilor care nu au luat termen în cunoştinţă.

Stabilește termen în continuare la data de 15 iunie 2021, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.”

:: Minuta

***

Luni, 16 decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat primele condamnări în Dosarul „Colectiv”.

Astfel, sancțiunile sunt:
Cristian Popescu-Piedone – fost primar al Sectorului 4 – 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv
Anastasescu George Alin – patron Colectiv – 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Mincu Costin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de închisoare cu executare
Gancea Paul-Cătălin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de închisoare cu executare
Radu Antonina – pompier ISU – 9 ani si 2 luni de închisoare cu executare
Matei George-Petrică – pompier ISU – 9 ani si 2 luni de închisoare cu executare
Iofciu Aurelia – angajată primărie Sector 4 – 8 ani de închisoare cu executare
Ganea Luminiţa Larisa – consilier superior primărie Sector 4 – 7 ani de închisoare cu executare
Moţoc Sandra Ramona – referent superior primărie Sector 4 – 3 ani de închisoare cu suspendare
Niţă Daniela Ioana – patron firmă de artificii – 12 ani si 8 luni de închisoare cu executare
Niţă Cristian Mihai patron firmă de artificii – 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare
Zaharia Viorel – pirotehnist – 9 ani si 8 luni de închisoare cu executare
Moise Marian – pirotehnist – 10 ani de închisoare cu executare
Clubul Colectiv SRL – 470 zile amendă, cu o sumă corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă, și confiscarea sumei de 62.298 lei
Golden Ideas Fireworks Artists SRL – 470 zile amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă
SC Noran Prompt Serv SRL – confiscarea sumei de 147.133 lei.

:: Minuta

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.