Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS: Soluția în primă instanță a Tribunalului București în dosarul Colectiv reprezintă un pas important către normalitate și dreptate


17 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Casa de avocatură asistă pro bono 45 de supraviețuitori și persoane apropiate ale victimelor din Colectiv în cadrul procesului penal

După ce a amânat pronunțarea hotărârii de două ori, Tribunalul București a dat luni, 16 decembrie 2019, sentința în dosarul 17008/3/201 („Dosarul Colectiv”). Deși au trecut mai mult de patru ani de la evenimentul care a zguduit și a îndoliat România, iar magistrații au dat primul verdict mai târziu decât așteptat, salutăm decizia instanței și considerăm că acest moment reprezintă un pas important către normalitate și dreptate. Cazul este, prin amplitudinea daunelor, prin complexitatea tragediei produse, și mai ales, a sferei vinovaților, fără precedent în jurisprudența română. Din această perspectivă, deși procesul a evoluat destul de greu, hotărârea din 16 decembrie 2019 marchează punctul zero de la care suntem convinși că Justiția va oferi mult mai eficient răspunsuri la întrebările legate de incidentul din Colectiv. Nu în ultimul rând, sperăm că soluția definitivă ce urmează a fi pronunțată de instanța de apel va fi satisfăcătoare și cât mai aproape de așteptările legitime ale rudelor și familiilor victimelor tragediei petrecute în clubul Colectiv.

Instanța a dispus condamnarea inculpaților din dosarul Colectiv la pedepse cu închisoarea și obligarea acestora și a părților responsabile civilmente la acoperirea prejudiciilor provocate victimelor și familiilor persoanelor decedate în clubul Colectiv, în cuantum de peste 50 milioane de euro, reprezentând daune morale și materiale. Soluția pronunțată în primă instanță este rezultatul unui proces penal inițiat în anul 2015, în urma incendiului din Clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 64 de persoane și alte câteva zeci au suferit vătămări corporale grave.

Avocații din cadrul ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS asistă pro bono 45 de părți civile în dosarul Colectiv, atât supraviețuitori, cât și persoane apropiate ale victimelor. Echipa de avocați, coordonată de av. Călin-Andrei Zamfirescu, este formată din Doru Cosmin Ursu, avocat colaborator senior, și Ionuț Chisăr, avocat colaborator.

***

Despre ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS

ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof. dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii