Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Ministrul Justiției – ambasadorul Marii Britanii la București
17.12.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 16 decembrie 2019, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, l-a primit pe ambasadorul Marii Britanii, excelența sa, Andrew Noble, la cererea acestuia, într-o întrevedere de o oră, potrivit unui comunicat.

Cei doi oficiali au abordat teme care ţin de cooperarea judiciară internaţională şi de statutul cetăţenilor români rezidenţi în Marea Britanie şi al celor britanici rezidenţi în România, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul Justiţiei s-a arătat interesat în transferul de expertiză britanică privind recuperarea produselor infracţiunilor şi a cadrului legal privind această politică penală.

Cătălin Predoiu: „Marea Britanie dispune de agenţii dezvoltate pentru recuperarea produselor infracţiunilor şi de legi potrivite care să le dea eficiență. Sunt interesat de această expertiză, pentru ANABI. Agenţia noastră a făcut progrese, dar ar trebui să o echipăm şi cu alte instrumente de lucru pentru găsirea şi recuperarea produselor infracţiunilor, active mobiliare, imobiliare sau financiare plasate în alte jurisdicţii, inclusiv off shore. Plastic spus, ANABI trebuie echipată cu mai mulţi „dinţi”, cu care să „muşte” mai eficient din „prada” dosită în alte state de crima organizată şi de corupţie.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.