Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Anulare decizie de instituire a măsurilor asigurătorii dispuse de organul fiscal
25.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că măsurile asigurătorii dispuse de organul fiscal au caracter provizoriu şi preventiv, pentru situaţia în care se confirmă indiciile privind neînregistrarea unor operaţiuni economice. În speță (anularea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj), instanța supremă a apreciat că deși autoritatea a justificat instituirea măsurii întrucât „există pericol ca debitorul să se sustragă”, nu a arătat de ce acest comportament conturează pericolul sustragerii sau ascunderii patrimoniului contribuabilului societate comercială, iar ”organele fiscale nu au dovedit că obligaţiile de plată în sumă de 2.300.000. constituind în taxa pe valoarea adăugată sunt certe, ea reprezentând doar o estimare şi că, prin aplicarea sechestrului pe toate bunurile intimatului conduc la plata acesteia.” Soluția instanței a fost de menținere a instanței de fond care a anulat decizia de instituire a măsurilor asigurătorii. (Decizia nr. 1754 din 29 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti