Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Anulare decizie de instituire a măsurilor asigurătorii dispuse de organul fiscal


25 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că măsurile asigurătorii dispuse de organul fiscal au caracter provizoriu şi preventiv, pentru situaţia în care se confirmă indiciile privind neînregistrarea unor operaţiuni economice. În speță (anularea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj), instanța supremă a apreciat că deși autoritatea a justificat instituirea măsurii întrucât „există pericol ca debitorul să se sustragă”, nu a arătat de ce acest comportament conturează pericolul sustragerii sau ascunderii patrimoniului contribuabilului societate comercială, iar ”organele fiscale nu au dovedit că obligaţiile de plată în sumă de 2.300.000. constituind în taxa pe valoarea adăugată sunt certe, ea reprezentând doar o estimare şi că, prin aplicarea sechestrului pe toate bunurile intimatului conduc la plata acesteia.” Soluția instanței a fost de menținere a instanței de fond care a anulat decizia de instituire a măsurilor asigurătorii. (Decizia nr. 1754 din 29 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică