Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul București. Informare ref. accesul avocaților în Tribunalul București
18.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 16 decembrie 2019, a avut loc o întâlnire, la Tribunalul București, între jud. Laura Radu, Președintele Tribunalului București, pe de o parte, și reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România și ai Baroului București, pe de altă parte (avocat Traian Briciu, Președintele U.N.B.R., avocat Silvana Racoviceanu, consilier U.N.B.R., avocat Daniel Fenechiu, Prodecanul Baroului București, avocat Ion Dragne), potrivit unui comunicat.

Cu ocazia întâlnirii, reprezentanții profesiei de avocat au adus la cunoștință solicitările avocaților de a li se permite accesul în condiții similare sau apropiate celor de care beneficiază persoanalul instanței, pe baza prezentării legitimației de avocat, avându-se în vedere calitatea acestora de profesioniști ai dreptului, consacrarea legală a avocaturii ca fiind partener al justiției și lipsa oricăror incidente în care să fi fost implicați avocații, până în prezent, în sediul Tribunalului București.

Jud. Laura Radu, Președintele Tribunalului București, a informat că amplasarea detectoarelor de metale și obiecte cu potențial de risc este o cerință strict necesară pentru asigurarea în bune condiții a activității în sediului instanței, iar în urma instalării dispozitivelor de acces au fost depistate numeroase persoane cu instrumente sau dispozitive interzise.

S-a menționat disponibilitatea Tribunalului București pentru a organiza accesul avocaților separat față de public, pe baza  legitimației de avocat, cu posibilitatea organelor de control de a solicita verificarea bagajelor, la nevoie, ca până în prezent, urmând ca Baroul București și Uniunea Naționala a Barourilor din România să solicite avocaților respectarea regulilor de acces în incinta Tribunalului, inclusiv în ceea ce privește obiectele interzise.

Potrivit informațiilor publice, începând din 17 decembrie 2019, au fost luate măsurile necesare pentru a se asigura accesul separat al avocaților în sediul Tribunalului București, pe baza legitimației de avocat.

Av. Ion Dragne, Decanul Baroului București: „În numele Baroului București, mulțumesc doamnei judecator Laura Radu, Președintele Tribunalului București, pentru dorința de dialog și luarea măsurilor potrivite pentru a permite accesul avocaților în sediul instanței, cu respectarea statutului și prestigiului profesiei de avocat.

Totodată, mulțumesc reprezentanților Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul Traian Briciu și doamna Silvana Racoviceanu, pentru implicare în rezolvarea situației apărute, precum și prodecanului Baroului București, Daniel Fenechiu, pentru  participarea activă la întâlnire și gestionarea situației cu tact.

De asemenea, multumesc colegilor care au sesizat problema apărută și au sustinut, prin luări de poziție publice, civilizate și constructive, necesitatea asigurării în bune condiții a accesului avocaților la instanță, pentru exercitarea corespunzătoare a profesiei de avocat.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.