Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Informare ref. accesul avocaților în Tribunalul București
18.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 16 decembrie 2019, a avut loc o întâlnire, la Tribunalul București, între jud. Laura Radu, Președintele Tribunalului București, pe de o parte, și reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România și ai Baroului București, pe de altă parte (avocat Traian Briciu, Președintele U.N.B.R., avocat Silvana Racoviceanu, consilier U.N.B.R., avocat Daniel Fenechiu, Prodecanul Baroului București, avocat Ion Dragne), potrivit unui comunicat.

Cu ocazia întâlnirii, reprezentanții profesiei de avocat au adus la cunoștință solicitările avocaților de a li se permite accesul în condiții similare sau apropiate celor de care beneficiază persoanalul instanței, pe baza prezentării legitimației de avocat, avându-se în vedere calitatea acestora de profesioniști ai dreptului, consacrarea legală a avocaturii ca fiind partener al justiției și lipsa oricăror incidente în care să fi fost implicați avocații, până în prezent, în sediul Tribunalului București.

Jud. Laura Radu, Președintele Tribunalului București, a informat că amplasarea detectoarelor de metale și obiecte cu potențial de risc este o cerință strict necesară pentru asigurarea în bune condiții a activității în sediului instanței, iar în urma instalării dispozitivelor de acces au fost depistate numeroase persoane cu instrumente sau dispozitive interzise.

S-a menționat disponibilitatea Tribunalului București pentru a organiza accesul avocaților separat față de public, pe baza  legitimației de avocat, cu posibilitatea organelor de control de a solicita verificarea bagajelor, la nevoie, ca până în prezent, urmând ca Baroul București și Uniunea Naționala a Barourilor din România să solicite avocaților respectarea regulilor de acces în incinta Tribunalului, inclusiv în ceea ce privește obiectele interzise.

Potrivit informațiilor publice, începând din 17 decembrie 2019, au fost luate măsurile necesare pentru a se asigura accesul separat al avocaților în sediul Tribunalului București, pe baza legitimației de avocat.

Av. Ion Dragne, Decanul Baroului București: „În numele Baroului București, mulțumesc doamnei judecator Laura Radu, Președintele Tribunalului București, pentru dorința de dialog și luarea măsurilor potrivite pentru a permite accesul avocaților în sediul instanței, cu respectarea statutului și prestigiului profesiei de avocat.

Totodată, mulțumesc reprezentanților Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul Traian Briciu și doamna Silvana Racoviceanu, pentru implicare în rezolvarea situației apărute, precum și prodecanului Baroului București, Daniel Fenechiu, pentru  participarea activă la întâlnire și gestionarea situației cu tact.

De asemenea, multumesc colegilor care au sesizat problema apărută și au sustinut, prin luări de poziție publice, civilizate și constructive, necesitatea asigurării în bune condiții a accesului avocaților la instanță, pentru exercitarea corespunzătoare a profesiei de avocat.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti