Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare
18.12.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 17 decembrie 2019, Klaus Iohannis, Președintele României, i-a primit la Palatul Cotroceni, pe: Jorge Alejandro Tagle Canelo, ambasador agreat al Republicii Chile, Sofia Grammata, ambasadorul agreat al Republicii Elene și Adrian Zuckerman, ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu prilejul întrevederii cu Jorge Alejandro Tagle Canelo, ambasadorul Republicii Chile în România, Președintele României și-a exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al relațiilor bilaterale, subliniind necesitatea continuării și diversificării acestora.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relațiilor dintre cele două țări, context în care au fost examinate modalități de amplificare a acestora nu doar în domeniul economic, dar și pe palierul politic, având în vedere valorile comune împărtășite de cele două țări – stat de drept, democrație și drepturile omului.

Ambasadorul Republicii Chile a evidențiat relațiile foarte bune cu UE și a mulțumit pentru sprijinul acordat de România pentru avansarea negocierilor privind modernizarea Acordului de Asociere UE-Chile. Totodată, ambasadorul Jorge Canelo a adresat felicitări Președintelui Klaus Iohannis pentru primirea Premiului „Carol cel Mare” (Charlemagne), apreciind eforturile Președintelui României în slujba proiectului de unificare europeană.

În cadrul discuției cu Sofia Grammata, ambasadorul Republicii Elene în România, Președintele României a salutat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale, bazate pe legăturile istorice și culturale tradiționale, dar și pe interese comune la nivel regional și european.

Cei doi interlocutori au apreciat evoluția ascendentă a schimburilor comerciale și au susținut necesitatea de a continua eforturile pentru a utiliza potențialul existent pentru dezvoltarea cooperării economice și sectoriale, precum și a investițiilor reciproce, inclusiv prin implementarea unor proiecte de interconectare a infrastructurii.

Cu prilejul întrevederii cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Președintele Klaus Iohannis a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, în plină dezvoltare și aprofundare, în special după întâlnirile pe care le-a avut cu Președintele Donald Trump, subliniind că România este un aliat de încredere al SUA.

În acest context, ambasadorul Adrian Zuckerman a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, exprimând aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump.

Cei doi interlocutori au evocat relațiile politice excelente dintre cele două țări, evidențiind, în același timp, necesitatea consolidării relațiilor economice și convenind, totodată, asupra continuării, într-un ritm accelerat, a demersurilor pentru sporirea semnificativă a investițiilor americane în România.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a subliniat faptul că va acționa pentru a sprijini autoritățile române în demersurile privind consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.