Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Pitești. Protest ref. proiectul de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraților
18.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 18 decembrie 2019, Curtea de Apel Pitești a dat publicității următorul comunicat:

„În ședința din data de 10 decembrie 2019, Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaţilor a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere cu privire la acestea.

Ulterior însă, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege PL-x 292/2019 care privește abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

În acest context, miercuri, 18 decembrie 2019, în intervalul orar 10:00–12:00, personalul auxiliar de specialitate şi conex al Curţii de Apel Piteşti a participat la o formă de protest constând în ieşire în faţa instanţei şi întreruperea lucrului (închiderea arhivelor și a registraturilor și suspendarea ședințelor de judecată) pe timpul activității Plenului Camerei Deputaților având ca obiect propunerea legislativă de eliminare a pensiilor de serviciu prin adoptarea Pl-x 292/2019.  

Protestul personalului auxiliar de specialitate şi conex al Curţii de Apel Piteşti s-a bucurat de susţinerea magistraţilor instanţei, o parte dintre aceştia participând la forma de protest sus-menţionată.

Reprezentanţii personalul auxiliar de specialitate şi conex al Curţii de Apel Piteşti au precizat faptul că aceasta reprezintă doar o primă formă de protest, pe viitor urmând să fie adoptate şi alte modalităţi de a protesta împotriva eventualei adoptări a propunerii legislative menţionate anterior, putându-se ajunge până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti