Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative, Sistemul judiciar

Lista de informații clasificate secrete de stat elaborate sau deținute de Inspecția Judiciară

19 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 1015 din 17 decembrie 2019, a fost publicată Hotărârea nr. 937/2019 pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații clasificate secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de Inspecția Judiciară, și termenele de clasificare aferente acestora.

Lista cuprinzând categoriile de informații clasificate secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de Inspecția Judiciară:

A. Informațiile, datele și documentele strict secrete, cu termen de menținere a nivelului de secretizare de 50 ani, sunt cele care se referă la:
1. Planul de pază – anexă a Programului de prevenire a scurgerii de informații clasificate deținute de Inspecția Judiciară;
2. procesele-verbale sau referatele întocmite ca urmare a informațiilor transmise de alte instituții, cu nivel de clasificare strict secret;
3. adresele de răspuns transmise ca urmare a solicitărilor altor instituții/autorități, care au fost înaintate Inspecției Judiciare cu nivelul de clasificare strict secret;
4. adresele transmise către alte autorități, ce conțin în cuprinsul lor informații dintr-un document clasificat cu același nivel de secretizare.

B. Informațiile, datele și documentele secrete, cu termen de menținere a nivelului de secretizare de 30 ani, sunt cele care se referă la:
1. carte de telefon „S” emisă de Serviciul de Telecomunicații Speciale;
2. procesele-verbale întocmite ca urmare a informațiilor transmise de alte instituții, cu nivel de clasificare secret;
3. adresele de răspuns transmise ca urmare a solicitărilor altor instituții/autorități, care au fost înaintate Inspecției Judiciare cu nivelul de clasificare secret;
4. adresele transmise către alte autorități, ce conțin în cuprinsul lor informații dintr-un document clasificat cu același nivel de secretizare.

NOTĂ:
Sunt informații secrete de stat și studiile, propunerile și informațiile care, prin conținutul lor, deși nu sunt nominalizate, contribuie la elaborarea documentelor și lucrărilor care fac parte din listă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică