Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CJUE. C‑460/18 P HK/Comisia. Legiuitorul Uniunii are o marjă de apreciere pentru a stabili dreptul la pensia de urmaș
20.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

HK, reclamantul, și doamna N. și-au început viața împreună în 1994, cu reședința în Liège (Belgia). Doamna N. a fost funcționar al Comisiei Europene și a fost repartizat la centrul comun de cercetare (JRC) în Sevilia (Spania) începând cu 16 mai 2005. Din cauza problemelor sale de sănătate, reclamantul a fost împiedicat să lucreze sau să se angajeze în formare. El a primit în mod regulat bani de la doamna N. Reclamantul și doamna N s-au căsătorit la Liège la 9 mai 2014. Doamna N. a decedat la 11 aprilie 2015.

După decesul doamnei N., Comisia a informat reclamanta pe cale orală că nu avea dreptul la pensia de urmaș, deoarece nu a fost căsătorită cu funcționarul pentru o perioadă de minim un an. La 15 iunie 2015, reclamantul a formulat o plângere administrativă prealabilă împotriva deciziei atacate. Prin Decizia din 15 septembrie 2015, Comisia a respins această plângere.

Curtea a considerat că, pentru a combate abuzul sau chiar frauda, legiuitorul Uniunii are o marjă de apreciere pentru a stabili dreptul la pensia de urmaș. În speță, condiția ca căsătoria să fi durat cel puțin 1 an pentru ca soțul supraviețuitor să primească pensia de urmaș urmărește să asigure realitatea și stabilitatea relației dintre persoanele în cauză.

O astfel de condiție nu pare a fi discriminatorie sau vădit inadecvată în raport cu obiectivul pensiei de urmaș. Având în vedere ansamblul acestor considerații, cererea de anulare prezentată de recurentă împotriva deciziei atacate a fost respinsă ca nefondată.

:: Hotărâre


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.