Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Suceava susține protestul inițiat de grefieri ref. intenția Guvernului de a diminua semnificativ sporul pentru condiții periculoase și vătămătoare
20.12.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 20 decembrie 2019, Curtea de Apel Suceava a dat publciității următorul comunicat:

„Conducerea Curții de Apel Suceava își exprimă susținerea față de protestul inițiat de către colegii grefieri din circumscripția Curții de Apel având in vedere declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a diminua semnificativ sporul pentru condiții periculoase și vătămătoare.

 Acest spor se justifică a fi acordat acestei categorii, deoarece s-a constatat o creștere a numărului de îmbolnăviri profesionale datorate condițiilor improprii în care personalul din justiție își desfășoară activitatea, respectiv: ședințe de judecată prelungite, număr mare de dosare, activitate îndelungată în fața calculatorului în birouri aglomerate, contaminarea cu bacterii sau fungi de la dosarele aflate în lucru, toate acestea, constatate prin rapoarte de expertiză, fiind de natura a  genera o suprasolicitare fizică și psihică.

Totodată, grefierii își exprimă îngrijorarea cu privire la demersul legislativ de eliminare totală a pensiilor de serviciu, măsură care poate afecta însăși independența sistemului judiciar.

Importanța, complexitatea și dificultatea mandatului public de îndeplinire a actului de justiție de către judecători, cu contribuția esențială a grefierilor, precum și  incompatibilitățile existente, sunt de natură a justifica menținerea statutului actual al personalului din justiție.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.