Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Suceava susține protestul inițiat de grefieri ref. intenția Guvernului de a diminua semnificativ sporul pentru condiții periculoase și vătămătoare
20.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 20 decembrie 2019, Curtea de Apel Suceava a dat publciității următorul comunicat:

„Conducerea Curții de Apel Suceava își exprimă susținerea față de protestul inițiat de către colegii grefieri din circumscripția Curții de Apel având in vedere declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a diminua semnificativ sporul pentru condiții periculoase și vătămătoare.

 Acest spor se justifică a fi acordat acestei categorii, deoarece s-a constatat o creștere a numărului de îmbolnăviri profesionale datorate condițiilor improprii în care personalul din justiție își desfășoară activitatea, respectiv: ședințe de judecată prelungite, număr mare de dosare, activitate îndelungată în fața calculatorului în birouri aglomerate, contaminarea cu bacterii sau fungi de la dosarele aflate în lucru, toate acestea, constatate prin rapoarte de expertiză, fiind de natura a  genera o suprasolicitare fizică și psihică.

Totodată, grefierii își exprimă îngrijorarea cu privire la demersul legislativ de eliminare totală a pensiilor de serviciu, măsură care poate afecta însăși independența sistemului judiciar.

Importanța, complexitatea și dificultatea mandatului public de îndeplinire a actului de justiție de către judecători, cu contribuția esențială a grefierilor, precum și  incompatibilitățile existente, sunt de natură a justifica menținerea statutului actual al personalului din justiție.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti