Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu reprezentanții grefierilor


21 decembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Vineri, 20 decembrie 2019, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, alături de secretarul de Stat, Lidia Barac și de directori din cadrul Ministerului au avut o întâlnire cu reprezentanți ai grefierilor, potrivit unui comunicat.

Întâlnirea a avut loc în contextul protestelor grefierilor din aceste zile.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat intenția Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale și bugetare, dar și aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuție și faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, ajungându-se ca, statistic, speranța de viață a unui grefier să fie de 58 de ani.

Ministrul Justiției s-a arătat deschis față de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceștia este partajată între Guvern, Ministerul Justiției și Parlament. Acesta a precizat și faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce privește unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuție atât cu ministrul Finanțelor, cât și cu cel al Muncii.

La final, s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanții Ministerului Justiției și cei ai grefierilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică