Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Suceava. Judecătorii își rezervă dreptul de a iniția acțiuni de protest, în situația în care vor fi adoptate măsuri de diminuare a drepturilor salariale
23.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 23 decembrie 2019, Curtea de Apel Suceava a dat publicității următorul comunicat:

„Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava, întrunită în ședința din 23 decembrie 2019, a analizat efectul potențial al diminuării sporului pentru desfășurarea activității în condiții grele şi vătămătoare precum şi al eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților, constatându-se că aceste măsuri, aflate în procedură avansată de legiferare, sunt de natură să afecteze independența puterii judecătorești.

Stabilitatea financiară a magistraților nu constituie un privilegiu, ci o compensație pentru incompatibilitățile și interdicțiile profesiei, reglementate pentru garantarea independenței şi imparțialității lor, aspect statuat şi prin decizii ale Curţii Constituționale – Decizia nr. 20/2000 și nr. 873/2010.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava face un apel în sensul respectării echilibrului puterilor legislativă, executivă şi judecătorească și evitării oricăror măsuri de natură a submina autoritatea judecătorilor.

Drept urmare, în situația în care vor fi adoptate măsuri de diminuare a drepturilor salariale de natură a încălca statutul constituțional al magistraților, judecătorii Curţii de Apel Suceava își rezervă dreptul de a iniția acțiuni de protest fără a afecta judecarea cauzelor urgente şi care nu pot fi amânate.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti