Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Suceava. Judecătorii își rezervă dreptul de a iniția acțiuni de protest, în situația în care vor fi adoptate măsuri de diminuare a drepturilor salariale
23.12.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 23 decembrie 2019, Curtea de Apel Suceava a dat publicității următorul comunicat:

„Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava, întrunită în ședința din 23 decembrie 2019, a analizat efectul potențial al diminuării sporului pentru desfășurarea activității în condiții grele şi vătămătoare precum şi al eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților, constatându-se că aceste măsuri, aflate în procedură avansată de legiferare, sunt de natură să afecteze independența puterii judecătorești.

Stabilitatea financiară a magistraților nu constituie un privilegiu, ci o compensație pentru incompatibilitățile și interdicțiile profesiei, reglementate pentru garantarea independenței şi imparțialității lor, aspect statuat şi prin decizii ale Curţii Constituționale – Decizia nr. 20/2000 și nr. 873/2010.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Suceava face un apel în sensul respectării echilibrului puterilor legislativă, executivă şi judecătorească și evitării oricăror măsuri de natură a submina autoritatea judecătorilor.

Drept urmare, în situația în care vor fi adoptate măsuri de diminuare a drepturilor salariale de natură a încălca statutul constituțional al magistraților, judecătorii Curţii de Apel Suceava își rezervă dreptul de a iniția acțiuni de protest fără a afecta judecarea cauzelor urgente şi care nu pot fi amânate.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.