Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
3 comentarii

ÎCCJ. Recurs vs. îndreptare eroare materială
06.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că a motiva recursul înseamnă, pe de o parte, arătarea cazului de nelegalitate (prin indicarea unuia dintre motivele prevăzute limitativ de art. 488 C. proc. civ.), iar, pe de altă parte, dezvoltarea acestuia (în sensul formulării unor critici concrete cu privire la judecata realizată de instanţa care a pronunţat hotărârea recurată, din perspectiva motivului de nelegalitate invocat). În speță, Înalta Curte a considerat că susținerile recurentului-reclamant în sensul că instanţa de apel a reţinut eronat cuantumul despăgubirilor solicitate nu pot fi circumscrise vreunui motiv de casare prevăzut de lege, acest aspect vizând o posibilă eroare materială strecurată în hotărârea atacată şi nu aspecte ce ţin de legalitatea hotărârii. (Decizia nr. 465 din 27 februarie 2019, pronunțatî de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti