Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2250 a Consiliului din 19 decembrie 2019 privind aprobarea Regulamentului de procedură al Eurojust
06.01.2020 | Elena ALBU

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 336/309 din 30 decembrie 2019, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2250 a Consiliului din 19 decembrie 2019 privind aprobarea Regulamentului de procedură al Eurojust.

În conformitate cu Regulamentul (UE) 2018/1727, colegiul Eurojust (denumit în continuare „colegiul”) adoptă Regulamentul de procedură al Eurojust. Respectivul regulament de procedură se aprobă de către Consiliu prin intermediul unor acte de punere în aplicare.

Proiectul regulamentului de procedură a fost aprobat de colegiu în conformitate cu articolul 5 alineatul (5) din Regulamentul (UE) 2018/1727 la 12 decembrie 2019. Proiectul regulamentului de procedură separat privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal menționat la articolul 17 din regulamentul de procedură a fost aprobat de colegiu la 16 decembrie 2019. Regulamentul de procedură și Regulamentul de procedură separat privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal menționat la articolul 17 din regulamentul de procedură, ar trebui aprobat de către Consiliu.

Regulamentul (UE) 2018/1727 nu este obligatoriu pentru Danemarca și, prin urmare, aceasta nu participă la adoptarea și aplicarea prezentei decizii, care pune în aplicare Regulamentul (UE) 2018/1727. Regulamentul (UE) 2018/1727 este obligatoriu pentru Irlanda și Regatul Unit și, prin urmare, acestea participă la adoptarea și aplicarea prezentei decizii, care pune în aplicare Regulamentul (UE) 2018/1727.

Prin prezenta decizie, se aprobă Regulamentul de procedură al Eurojust și Regulamentul separat de procedură privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal menționat la articolul 17 din regulamentul de procedură.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti