Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2251 a Consiliului privind un mecanism de compensații pentru statul membru al cărui membru național este ales președinte al Eurojust
06.01.2020 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al uniunii Europene, seria L 336/310 din 30 decembrie 2019, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2251 a Consiliului din 19 decembrie 2019 privind un mecanism de compensații pentru statul membru al cărui membru național este ales președinte al Eurojust.

Un stat membru al cărui membru național a fost ales președinte al Eurojust și care, din acest motiv, a detașat o altă persoană la biroul său național, având astfel dreptul, în temeiul articolului 11 alineatul (7) din Regulamentul (UE) 2018/1727, să solicite compensații din partea colegiului Eurojust (denumit în continuare „colegiul”) pentru acea persoană, include în cererea sa următoarele informații:
(a) decizia statului membru în cauză privind detașarea persoanei respective;
(b) justificarea necesității de a-și consolida biroul național din cauza creșterii volumului de lucru;
(c) detalii privind salariul lunar brut național al persoanei detașate;
(d) detalii privind cheltuielile de întreținere și alte cheltuieli conexe acordate persoanei detașate în conformitate cu dreptul intern;
(e) detalii privind contul în care se transferă compensațiile.
Statul membru în cauză trimite colegiului cererea de compensații în termen de șase luni de la data deciziei privind detașarea persoanei.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.