Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2251 a Consiliului privind un mecanism de compensații pentru statul membru al cărui membru național este ales președinte al Eurojust


06.01.2020 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al uniunii Europene, seria L 336/310 din 30 decembrie 2019, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/2251 a Consiliului din 19 decembrie 2019 privind un mecanism de compensații pentru statul membru al cărui membru național este ales președinte al Eurojust.

Un stat membru al cărui membru național a fost ales președinte al Eurojust și care, din acest motiv, a detașat o altă persoană la biroul său național, având astfel dreptul, în temeiul articolului 11 alineatul (7) din Regulamentul (UE) 2018/1727, să solicite compensații din partea colegiului Eurojust (denumit în continuare „colegiul”) pentru acea persoană, include în cererea sa următoarele informații:
(a) decizia statului membru în cauză privind detașarea persoanei respective;
(b) justificarea necesității de a-și consolida biroul național din cauza creșterii volumului de lucru;
(c) detalii privind salariul lunar brut național al persoanei detașate;
(d) detalii privind cheltuielile de întreținere și alte cheltuieli conexe acordate persoanei detașate în conformitate cu dreptul intern;
(e) detalii privind contul în care se transferă compensațiile.
Statul membru în cauză trimite colegiului cererea de compensații în termen de șase luni de la data deciziei privind detașarea persoanei.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti