Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Restituire garanție de bună-execuție. Angajarea răspunderii administrative patrimoniale a Guvernului României
10.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că este dreptul persoanei vătămate printr-o ordonanţă declarată neconstituţională să aprecieze asupra obiectului acţiunii în contencios, promovate prin raportare la dispoziţiile art. 9 alin. 5 din Legea nr. 554/2004, pentru acoperirea prejudiciului astfel suferit. În speță, instanța supremă a arătat că ”instanţa de fond a reţinut în mod corect că efecte vătămătoare s-au repercutat în plan material printr-un prejudiciu cert, înregistrat prin plata şi reţinerea unei garanţii de bună conduită în cuantum de 44.000 RON, în temeiul unor dispoziţii dintr-o ordonanţă declarate neconstituţionale, pentru acoperirea căruia se impune angajarea răspunderii administrative patrimoniale a Guvernului României, în calitatea sa de emitent al OUG nr. 34/2006, criticile formulate de recurent pe acest aspect fiind lipsite de orice fundament legal. (Decizia nr. 1765 din 29 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti