« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Solicitarea standardului ISO de către autoritatea contractantă: obligație legală vs. conduită abuzivă
22.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu constituie o conduită abuzivă a autorităţii contractante solicitarea prezentării de către ofertanţi a certificatului ISO din partea producătorilor dispozitivelor medicale, întrucât obţinerea acestui certificat este o obligaţie ce revine tuturor producătorilor de dispozitive medicale, neexistând o abatere de la legalitate conform art. 2 lit. a) din OUG nr. 66/2011. În speță, Înalta Curte nu a reținut argumentul recurentului cum că cerința existenței ISO 9001 este de natură a restricţiona accesul la licitaţie, întrucât ”este un standard folosit de orice companie sau organizaţie, indiferent de mărimea sa şi de sectorul în care activează, în orice parte a lumii, standardul ISO 9001 fiind acum standardul cu cea mai largă răspândire şi aplicare în ceea ce priveşte asigurarea îndeplinirii condiţiilor de calitate ale bunurilor şi serviciilor pe care un furnizor le livrează clienţilor săi.(Decizia nr. 1681 din 28 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Achiziții publice, C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD