Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Bani ajunși din eroare în conturile unei societăți comerciale și încasați de administrator
27.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că reprezintă infracţiunea de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor (art. 243 alin. 2 C. pen.) fapta inculpatului de însușire a unei sume de bani, ajunsă din eroare în conturile societății cu răspundere limitată al cărui administrator era, urmată de refuzul de restituire. În speță, instanța a reținut că inculpatul şi-a însuşit suma de 200.000 de RON, virată din eroare de către martora E., angajată a părţii civile SC B. SRL, în contul societăţii administrate de el, inculpatul acţionând în calitate de persoană care avea împuternicirea să retragă banii din conturile societăţii, iar banii ajunşi din eroare în contul societăţii și i-a însușit. Înalta Curte a menținut dispozițiile instanței de apel privind obligarea inculpatului la plata dobânzii de referinţă a BNR, începând cu data săvârşirii infracţiunii până la plata efectivă a debitului (conform OG nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligații bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar) și a onorariului de avocat (5000 RON). (Decizia nr. 7/RC din 15 ianuarie 2019, pronunnțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Secţiuni: Drept comercial, Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO