Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Lipsa mențiunii ”definitivă” din finalul dispozitivului unei hotărâri judecătorești
08.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că lipsa menţiunii ”definitivă” din finalul dispozitivului unei hotărâri judecătorești nu atrage nulitatea aceasteia, întrucât hotărârea judecătorească este supusă numai căilor de atac prevăzute de lege. În speță, reclamantul-recurent a exercitat calea de atac în condiţiile şi termenele stabilite de lege, primul motiv de casare invocat fiind că, în partea finală a sentinţei atacate, instanţa de fond a trecut doar menţiunea definitivă, fără a înscrie calea de atac care conferă posibilitatea de a exercita dreptul de a ataca hotărârea pronunţată de instanţă, aspect de natură să atragă nulitatea acesteia. Instanța supremă a considerat că menţiunile din dispozitiv, indiferent dacă sunt inexacte, nu au niciun efect asupra dreptului de a exercita calea de atac prevăzută de lege. (Decizia nr. 1702 din 28 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti