Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificările aduse regimului tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI
08.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 5 din 7 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 3470/2019 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonate.

Astfel, Ordinul privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI a suferit următoarele modificări:

– Cererea va fi respinsă și în cazul tarifării incomplete a serviciilor solicitate, nu doar în cazul neplății tarifului. Se abrogă prevederea cu referire la emiterea unei note de completare cu privire la diferența de tarif.

– Se introduce o limită temporală regimului de urgență în care se pot presta serviciile prevăzute la capitolul I și II din anexă (Avize, recepții și furnizare de date; Servicii de cadastru și publicitate imobiliară). Astfel, în aceste situații, Agenția Națională și instituțiile sale subordonate pot presta serviciile de îndată, în regim de urgență, dar nu mai târziu de 1/3 din termenul de eliberare.

– Se modifică regimul documentelor de încasare. Așadar, tariful pentru cererile care au ca obiect imobile situate pe raza teritorială a aceluiași oficiu de cadastru și publicitate imobiliară se poate achita fie printr-un document de încasare distinct, anexat fiecărei cereri, fie printr-un singur document de încasare, care se anexează în original uneia dintre cereri. Pentru cererile privind actele juridice care au ca obiect mai multe bunuri imobile ce sunt situate pe raza teritorială a mai multor OCPI-uri, tariful se poate achita printr-un singur document de încasare numai pentru imobilele situate în aria teritorială a aceluiași OCPI.

– Se abrogă prevederea conform căreia, dacă serviciile furnizate gratuit pentru seturile de date TopRo50 și TopRo100, TopRo5 în format INSPIRE, modelul numeric al terenului, RENNS, RELUAT, limitele sectoarelor cadastrale și limita intravilanului sunt utilizate în realizarea unor produse comerciale derivate, Agenția Națională beneficiază de 10% din valoarea produsului derivat comercializat.

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO