Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Culpa comună a părților nu conduce la contradictorialitatea hotărârii


14 ianuarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu constituie motiv de nelegalitate (întemeiat pe art. 488 alin. 1 pct. 6 teza a II-a C. proc. civ.) în sensul că hotârarea atacată conține motive contradictorii, prin faptul că acţiunea a fost admisă în parte, reţinându-se atât culpa reclamantului, cât şi culpa pârâtului. În speță, Înalta Curte a reținut că prin faptul că judecătorul fondului a apreciat culpa ambelor părţi în săvârşirea neregulii nu este de natură să se admită întrunirea ipotezei existenţei unor motive contradictorii în cuprinsul sentinţei, respectiv reclamanta Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT – RO a încălcat legislaţia în materia achiziţiilor publice prin achiziţionarea de servicii de consultanţă, prin încheierea de contracte civile cu experţii străini, iar pârâta Autoritatea de Management nu şi-a îndeplinit obligaţia de a verifica singură conformitatea modificărilor propuse de reclamantă cu legislaţia în materia achiziţiilor publice, ceea ce contravine funcţiilor autorităţii care nu includ verificări ex-ante. (Decizia nr. 1702 din 28 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii