Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Culpa comună a părților nu conduce la contradictorialitatea hotărârii
14.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu constituie motiv de nelegalitate (întemeiat pe art. 488 alin. 1 pct. 6 teza a II-a C. proc. civ.) în sensul că hotârarea atacată conține motive contradictorii, prin faptul că acţiunea a fost admisă în parte, reţinându-se atât culpa reclamantului, cât şi culpa pârâtului. În speță, Înalta Curte a reținut că prin faptul că judecătorul fondului a apreciat culpa ambelor părţi în săvârşirea neregulii nu este de natură să se admită întrunirea ipotezei existenţei unor motive contradictorii în cuprinsul sentinţei, respectiv reclamanta Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT – RO a încălcat legislaţia în materia achiziţiilor publice prin achiziţionarea de servicii de consultanţă, prin încheierea de contracte civile cu experţii străini, iar pârâta Autoritatea de Management nu şi-a îndeplinit obligaţia de a verifica singură conformitatea modificărilor propuse de reclamantă cu legislaţia în materia achiziţiilor publice, ceea ce contravine funcţiilor autorităţii care nu includ verificări ex-ante. (Decizia nr. 1702 din 28 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti