« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ÎCCJ. Fonduri europene. Culpa beneficiarului prin încheierea de convenții civile pe durată permanentă
13.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în analiza unei nereguli privind săvârșirea unei abateri în gestionarea fondurilor europene, punctul de pornire îl constituie definiția neregulii (art. 2 alin. 1 lit. a) din OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora). În speță, instanța supremă a constatat culpa exclusivă a beneficiarului (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT – RO) în sensul încălcării OUG nr. 34/2006, prin atribuirea distinctă a contractelor de achiziţie publică pentru contractele de consultanţă şi management de proiect, comasarea achiziţiilor într-o singură procedură şi, în final, prin divizarea activităţilor cu rezultat, contractarea, în baza unor contracte civile, încheiate potrivit C. civ., cu persoane fizice neautorizate, a consultanţei. Înalta Curte a reținut că numai în situația în care munca prestată este ocazională şi nu permanentă se pot încheia convenții civile, ceea ce nu este cazul în litigiul de faţă. (Decizia nr. 1702 din 28 martie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Achiziții publice, Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD