« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Alegeri CSM

UNJR susține lupta judecătorilor polonezi pentru independența sistemului judiciar
09.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Internațional, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust Drept Timisoara

Miercuri, 8 ianuarie 2020, Uniunea Națională a Judecătorilor din România a informat că asociația poloneză a magistraților IUSTITIA a atras atenția, la 12 decembrie 2019, asupra unei noi propuneri de lege cu privire la sistemul judiciar din Polonia, care va subordona definitiv sistemul judiciar puterii politice, potrivit unui comunicat.

Potrivit asociației IUSTITIA, noul act ar introduce răspunderea disciplinară a judecătorilor pentru emiterea unor decizii contrare așteptărilor puterii politice. De asemenea, actul limitează libertatea de exprimare a judecătorilor, introduce un mecanism de supraveghere, care obligă judecătorii să își dezvăluie calitatea de membri în asociații, inclusiv judiciare și să declare dacă dețin un site web sau desfășoară alte activități în mediul online.

De la înființarea sa în 2007, poziția Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) a fost de a lupta și de a sprijini lupta pentru un sistem judiciar independent de orice ingerințe politice, motiv pentru care își exprimă solidaritatea completă cu colegii din Polonia în lupta lor pentru păstrarea independenței sistemului judiciar.

Dana Gîrbovan, președintele UNJR: „Rolul fundamental al judecătorilor este de a garanta drepturile și libertățile fiecărei persoane, iar acest rol nu poate fi îndeplinit decât dacă judecătorii sunt complet liberi și independenți să decidă în toate cazurile numai în conformitate cu legea. Lupta pentru independența sistemului judiciar este o luptă pentru libertatea fiecărei persoane, motiv pentru care susținem lupta pentru independența judiciară a colegilor noștri din Polonia.”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.