« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Procedură nelegală de comunicare a actelor administrative fiscale la sediul societății prin anunț colectiv, în condițiile în care societatea era declarată în faliment
10.01.2020 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust

Alina Gaja

Curtea de Apel Constanța a statuat că actul administrativ fiscal trebuie comunicat contribuabilului căruia îi este destinat, iar conform Codului de procedură civilă, comunicarea unui act de procedură prin publicitate se poate face numai în cazul în care s-au făcut demersuri pentru aflarea domiciliului părții, dar acesta nu a putut fi identificat. În speță, situaţia recurentei reclamante se încadrează în dispozițiile art. 47 alin. 4 din Legea nr. 85/2006, care prevede că dreptul de administrare al debitorului încetează de drept la data la care se dispune începerea falimentului, lichidatorul fiind cel care conduce activitatea debitorului. Intimata DGRFP Galaţi – AJFP Constanţa este participantă la procedura falimentului, deci cunoştea în mod direct faptul că societatea nu mai desfăşoară activitate la sediul social, ci este limitată la procedura lichidării, efectuată de lichidatorul judiciar, astfel că orice comunicare a actelor administrativ fiscale trebuie realizată, pentru a ajunge la destinatarul actului, prin intermediul practicianului în insolvenţă. Așadar, instanța a constatat că procedura de comunicare a deciziilor de impunere la sediul social al societăţii este nelegală. (Decizia civilă nr. 793/CA din 19 iunie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Constanța)

Alina Gaja

 
Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Insolvență, JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD