Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Procedură nelegală de comunicare a actelor administrative fiscale la sediul societății prin anunț colectiv, în condițiile în care societatea era declarată în faliment


10 ianuarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Alina Gaja

Curtea de Apel Constanța a statuat că actul administrativ fiscal trebuie comunicat contribuabilului căruia îi este destinat, iar conform Codului de procedură civilă, comunicarea unui act de procedură prin publicitate se poate face numai în cazul în care s-au făcut demersuri pentru aflarea domiciliului părții, dar acesta nu a putut fi identificat. În speță, situaţia recurentei reclamante se încadrează în dispozițiile art. 47 alin. 4 din Legea nr. 85/2006, care prevede că dreptul de administrare al debitorului încetează de drept la data la care se dispune începerea falimentului, lichidatorul fiind cel care conduce activitatea debitorului. Intimata DGRFP Galaţi – AJFP Constanţa este participantă la procedura falimentului, deci cunoştea în mod direct faptul că societatea nu mai desfăşoară activitate la sediul social, ci este limitată la procedura lichidării, efectuată de lichidatorul judiciar, astfel că orice comunicare a actelor administrativ fiscale trebuie realizată, pentru a ajunge la destinatarul actului, prin intermediul practicianului în insolvenţă. Așadar, instanța a constatat că procedura de comunicare a deciziilor de impunere la sediul social al societăţii este nelegală. (Decizia civilă nr. 793/CA din 19 iunie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Constanța)

Alina Gaja

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii