Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Metodologia privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor
09.01.2020 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 8 din 8 ianuarie 2020, a fost publicată Metodologia privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a adeverinței privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar, pentru cetățenii care au studiat în România, în vederea desfășurării activității didactice la nivel preuniversitar în străinătate, din 19.12.2019.

Metodologia se aplică următoarelor categorii de persoane: cetățenilor români și cetățenilor din statele membre ale Uniunii Europene, cetățenilor din statele semnatare ale acordului privind Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană, care au studiat în România.

I. Adeverința de conformitate a studiilor  poate fi solicitată de către cetățenii prevăzuți la art. 1 în baza unui act de studii (diplomă, certificat, adeverință etc.), care certifică unul dintre nivelurile de calificare prevăzute la art. 11 din Directiva 2005/36/CE, eliberat de o unitate de învățământ sau de o instituție de învățământ superior acreditată, din cadrul sistemului național de învățământ din România.

II. Adeverința privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar poate fi solicitată în baza unui certificat de absolvire a programului de formare psihopedagogică, eliberat de o unitate învățământ sau de o instituție de învățământ superior acreditată, din cadrul sistemului național de învățământ din România.

Dosarule pot fi depuse fizic la Registratura Ministerului Educației și Cercetării, sau se pot înregistra electronic prin intermediul Punctului de contact unic electronic.

În termen de 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării dosarului, Direcția generală învățământ secundar superior și educație permanentă din cadrul Ministerului Educației și Cercetării verifică existența documentelor necesare prevăzute exhaustiv în metodologie și emite adeverința.
* Termenul poate fi prelungit în cazuri justificate, cu anunțarea solicitantului.

Decizia Ministerului Educației și Cercetării de a nu emite adeverința poate fi contestată, o singură dată, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data luării la cunoștință, conform dreptului comun în vigoare, la Direcția generală învățământ secundar superior și educație permanentă din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Aceasta se pronunță în termen de 60 de zile lucrătoare.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.