Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Cluj se solidarizează cu protestele confraților polonezi
10.01.2020 | JURIDICE.ro

Joi, 9 ianuarie 2020, Baroul Cluj a informat, că luând cunoștință de protestele confraților polonezi cu privire la acțiunile Guvernului și Parlamentului polonez din anul 2019, prin care au fost afectate independența judecătorilor și a întregului sistem judiciar în modul cel mai grav după anul 1989, sub pretextul unei așa-zise ”reforme a justiției”, se solidarizează cu aceste proteste și transmite sprijinul său către toți avocații implicați în aceste demersuri, potrivit unui comunicat.

Consiliul Baroului Cluj informează membrii baroului cu privire la faptul că în data de 10 ianuarie 2020, ora 12.00, se va organiza în fața Palatului de Justiție, pe durata a 15 minute, un protest mut cu purtarea robei pe braț, cu participarea magistraților și a avocaților care doresc să-și exprime solidaritatea cu colegii lor din Polonia.

Consiliul Baroului Cluj atrage atenția și autorităților publice din România că, așa cum se poate constata și în Polonia, orice atingere adusă independenței judecătorilor reprezintă o gravă încălcare a statului de drept și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, indispensabile în democrație.

:: Apelul asociației IUSTITIA


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.