Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

VedemJust. Activități de educație juridică în luna decembrie 2019
10.01.2020 | JURIDICE.ro

19 decembrie 2019: Delia Chifor-Vlas, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a susținut o oră de educație juridică unor elevi din Școala Generală Hajdate, comuna Savadisla, jud. Cluj.

18 decembrie 2019: La Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Tg. Mureș, la clasa doamnei Claudia Țîru, s-au desfășurat ore de educație juridică, alături de Laura Pop, judecător în cadrul Judecatoriei Târgu Mureș. Elevii au aflat informații despre profesiile juridice și importanța cunoașterii noțiunilor juridice.

18 decembrie 2019: Eleva Mădălina Bumb, Ambasador de educație juridică în România, instruită în tabăra Legal Academy din Turda 2019:, a prezentat pe scurt colegilor ei de la C. N. George Coșbuc din Cluj-Napoca noțiunile fundamentale de educație juridică.

17 decembrie 2019: Profesoara de limba și literatura romană, Daniela Andriiciuc, și ambasadorul Olar Alex au organizat cu elevii clasei a X-a C al Colegiului Tehnic „Latcu Voda” din Siret un proces simulat a cazului Ion din cartea cu același nume, scrisă de Liviu Rebreanu.

16 decembrie 2019: Studenta Roxii Mărginean a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național Pedagogic Gh. Lazăr din Cluj Napoca, pentru elevii din clasa a XI-a C.

13 decembrie 2019: Andreea Tara a susținut o lecție de educație juridică alături de colegii săi studenți, Tănase David și Melissa Pusok, elevilor din clasa a 12-a, filologie, la L.T. Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca.

12 decembrie 2019: Studenta Pusok Melissa a ținut o oră nonformală de Educație Juridică elevilor din clasa a IX-a G, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău.

12 decembrie 2019: La Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd a fost prezentat proiectul de educație juridică de către domnul consilier juridic Cristian Ardelean.

11 decembrie 2019: Studenții Roxi Mărginean, Daliana Michiș și Călin Andrei au susținut o lecție de educație juridică la Liceul N. Bălcescu din Cluj Napoca, elevilor din clasa a XII-a.

11 decembrie 2019: Elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic de Construcții A. Saligny din Cluj-Napoca au participat la o lecție de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț în cadrul Tribunalului Cluj.

10 decembrie 2019: Studenții Alexandra Opra, Raul Vorovenciu, Roxana Mărginean, Daliana Michiș și Rareş Nintaş au susținut lecții de educațtie juridică la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu”, Cluj. Elevii au fost foarte cooperanți și dornici de informații noi, punând numeroase întrebări.

10 decembrie 2019: Studentele la Drept, Roxi Mărginean si Daliana Michiș, au susținut lecția de educație juridică la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Cluj Napoca, la clasele a XI-a A, a XI-a B și clasa a IX-a, limba maghiară.

10 decembrie 2019: Olaru Ioan Alexandru, Grefier PJS5, a susținut o lecție de educație juridică la Şcoala Centrală din Bucureşti pentru elevii din clasa a XI-a și clasa a XII-a. Tema discutată a fost: Legea și oamenii legii.

9 decembrie 2019: Studenții la Drept de la Facultatea Dimitrie Cantemir: Roxi Mărginean, Daliana Michiș și Rareş Nintaş au susținut o lecție de educație juridică la Liceul N. Bălcescu din Cluj-Napoca pentru elevii din clasa a XII-a.

9 decembrie 2019: Ana Scutelnicu, învățătoare la Școala din Decea, jud Alba, a susținut în fața elevilor de clasa I o lecție interactivă de educație juridică pe tema corupției.

9 decembrie 2019: Alexandra Oprea și Raul Vorovenciu au susținut o lecție de educație juridică la Liceul Teoretic N. Bălcescu, elevilor din clasa a XII-a din Cluj Napoca. Lecția a fost una interactivă.

9 decembrie 2019: Elevi din clasa a V-a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca au participat la o lecție de educație juridică prezentată de judecătorul Cristi Danileț în cadrul Tribunalului Cluj.

7 decembrie 2019: Lucian Checheriță, jurist și președintele VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie le-a vorbit tinerilor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București despre drepturile și responsabilitățile pe care le au, despre legea Bullying-ului, despre Legea “Gino”, importanța votului, implicarea civică și cât de important este să ia parte la viața activă a societății civile.

6 decembrie 2019: Voluntarii Asociației VeDem Just, Ana-Maria Comșa, Irina Mardare și Roxana Topor,  au prezentat elevilor din clasa a V-a din cadrul „Colegiului Național de Artă Regina Maria” din Constanța, o lecție de educație juridică al cărui subiect principal a fost bullingul și cyberbulling-ul. Prin joc și dialog elevii au înțeles și recunoscut importanța cunoașterii legilor.

6 decembrie 2019: Studentele la Drept din Asociația SAIL Cluj, Miruna Busuioc și Alexandra Löwembergher, au ținut o lecție de educație juridică la Liceul Șincai din Cluj Napoca, pentru elevii din clasa a X-a B.

6 decembrie 2019: Domnul avocat Dumitru Buliga și doamna judecător Marina Curtiș au susținut o lecție de educație juridică la Centrul de Excelenţă în Transporturi din Chişinău.

6 decembrie 2019: La Colegiul Emanuil Gojdu, elevii din clasele IX-XII au participat la un atelier de educație juridică susținut de judecătoarea Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea.

4 decembrie 2019: Studenții Tănase David si Salanki Diana Cristina, anul I, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca au ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național T. Popoviciu din localitate.

4 decembrie 2019: Studentele Miruna Busuioc și Alexandra Löwembergher de la organizația SAIL au ținut o lecție de educație juridică la clasa a XI-a A de la Colegiul Național Șincai din Cluj-Napoca. Tema abordată a fost “violența domestică și împotriva familiei”.

3 decembrie 2019: Studenții Raul Mihele și Adi Turnea au susținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național „Gh. Barițiu” din Cluj-Napoca. Tematica abordată în cadrul acestei lecții a fost „Drepturile femeilor și aspecte privind violența domestică și remediile acesteia”. Proiectul de educație juridică a fost susținut și de Asociația PATRIR.

3 decembrie 2019: Studenții Florin Mateiu, Cristiana Manulesc și Persida Ciobanu ,din cadrul „Students Academy of International Law”, au susținut două lecții la Colegiul Național „Gh. Șincai” din Cluj-Napoca. Ei au fost pregătiți de judecătorul Cristi Danileț să predea lecții nonformale de educație juridică în școli. Tematica abordată în cadrul acestor lecții a fost „Drepturile femeilor și aspecte privind violența domestică și remediile acesteia”. Proiectul de educație juridică a fost susținut și de Asociația PATRIR.

3 decembrie 2019: Lecție de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț pentru elevii de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.