Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Ministerul Finanțelor Publice va administra monopolul de stat privind organizarea și exploatarea activității de jocuri de noroc
13.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 12 din 9 ianuarie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 8/2020 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice.

Hotărârea prevede următoarele modificări în activitatea și funcționarea MFP:

– MFP deține o nouă funcție, și anume de administrare a monopolului de stat privind organizarea și exploatarea activității de jocuri de noroc pe teritoriul României, exercitată prin Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Astfel, prin Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, acordă dreptul de organizare și funcționare, monitorizează, supraveghează și controlează activitățile din domeniul jocurilor de noroc și activitățile conexe.

– Atribuțiile ministerului se completează cu atribuția de a iniția și derula, în condițiile legii, în mod centralizat, achizițiile publice pentru echipamente, bunuri și servicii din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în baza referatelor de necesitate și a specificațiilor tehnice întocmite de către Centrul Național pentru Informații Financiare.

– Se abrogă dispoziția potrivit căreia în subordinea Ministerului Finanțelor Publice se organizează și funcționează Agenția Națională pentru Achiziții Publice, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice.

– Se prevede că în subordinea MFP se organizează și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, prin Ministerul Finanțelor Publice, are drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență. De asemenea, în subordinea sa funcționează Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, organ de specialitate cu personalitate juridică, independent și autonom din punct de vedere operațional și funcțional. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, prin Ministerul Finanțelor Publice, are drept de inițiativă legislativă în domeniul său de competență.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.