« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

CSM a aprobat Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați
13.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 13 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că în cadrul proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, derulat în prezent de către Consiliul Superior al Magistraturii, urmează a fi adoptate cinci ghiduri, printre care și Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, potrivit unui comunicat.

În ședința din data de 19 decembrie 2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați.

La adoptarea formei finale a Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, au fost avute în vedere atât propunerile și observațiile formulate de către instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea, asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, cât și cele înaintate de către Inspecția Judiciară, dar și propunerile formulate de către Uniunea Națională a Barourilor din România, alături de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești. A fost analizată, totodată, de către Plenul Consiliului în cadrul marjei de apreciere proprii, oportunitatea adoptării propunerilor și observațiilor transmise, prin asumare de către toate părțile implicate.

În luna februarie va avea loc Conferința de lansare a Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, și 42 de sesiuni de diseminare a dispozițiilor Ghidului, la care vor participa magistrați și reprezentanți ai celorlalte profesii juridice, urmând să fie publicat calendarul evenimentelor de îndată după definitivarea acestuia.

 
Secţiuni: Content, Executori judecătorești, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD