Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

CSM a aprobat Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați
13.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 13 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că în cadrul proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, derulat în prezent de către Consiliul Superior al Magistraturii, urmează a fi adoptate cinci ghiduri, printre care și Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, potrivit unui comunicat.

În ședința din data de 19 decembrie 2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați.

La adoptarea formei finale a Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, au fost avute în vedere atât propunerile și observațiile formulate de către instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea, asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, cât și cele înaintate de către Inspecția Judiciară, dar și propunerile formulate de către Uniunea Națională a Barourilor din România, alături de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești. A fost analizată, totodată, de către Plenul Consiliului în cadrul marjei de apreciere proprii, oportunitatea adoptării propunerilor și observațiilor transmise, prin asumare de către toate părțile implicate.

În luna februarie va avea loc Conferința de lansare a Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați, și 42 de sesiuni de diseminare a dispozițiilor Ghidului, la care vor participa magistrați și reprezentanți ai celorlalte profesii juridice, urmând să fie publicat calendarul evenimentelor de îndată după definitivarea acestuia.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.