« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Gabriel Albu, fost partener fondator și Managing Partner BUDUȘAN, ALBU & ASOCIAȚII și avocatul coordonator în dosarul Rompetrol II, își lansează propria casă de avocatură, sub brandul ALBU-LEGAL
14.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Avocatul Gabriel Albu, alături de o echipă de avocați specializați în dreptul penal al afacerilor, cu background diversificat și competențe multidisciplinare și complementare aferente ramurii dreptului penal al afacerilor, lansează o nouă casă de avocatură – ALBU-LEGAL.

Noua firmă de avocatură boutique este specializată în domeniul dreptului penal al afacerilor, prevenției penale și administrative, investigațiilor interne și anti-fraudă, procedurilor privind protecția drepturilor omului, apărarea drepturilor victimelor infracțiunilor, precum și al oricăror chestiuni litigioase și nelitigioase conexe.

Echipa condusă de avocatul Gabriel Albu are o experiență vastă, care datează de la începuturile acestui domeniu de practică profesională – dreptul penal al afacerilor -, contribuind practic la înființarea ariei „white collar crime” pe piața avocaturii din România. Avocații ALBU-LEGAL au fost implicați într-un număr mare din cauzele importante de profil din ultimii 20 de ani, oferind asistență îndeosebi corporațiilor – atât companii multinaționale, cât și companii autohtone -, precum și unor importanți oameni de afaceri, demnitari ori funcționari publici de rang înalt.

În noul format, Gabriel Albu își va asuma poziția de Managing Partner. Cu o experiență profesională vastă și o carieră începută în firme de avocatură multinaționale de top, avocatul Gabriel Albu s-a dedicat dreptului penal al afacerilor, începând din 2005, fiind unul dintre pionierii acestei arii de practică profesională în România.

Gabriel Albu, fondator și Managing Partner ALBU-LEGAL: „După 12 ani petrecuți în echipa BUDUȘAN, ALBU & ASOCIAȚII, actualmente BUDUȘAN & ASOCIAȚII, merg mai departe într-o nouă formulă, care să reprezinte cât mai bine propria mea viziune, racordată realităților curente, pieței tot mai sofisticate, digitalizării continue și provocărilor complexe aduse de aceasta și unui mediu de afaceri mai matur la nivel local și global. Mulțumesc echipei Budușan și Asociații, în special lui Ovidiu Budușan, alături de care am contribuit la înființarea și maturizarea nișei de drept penal al afacerilor în România, plasând firma pe primul loc, 3 ani la rând, în prestigiosul top The Legal 500, la categoria White Collar Crime.

Știm foarte bine că spețele de acest tip au mize mari, cruciale: libertatea, viața profesională, viața familială, afacerea, imaginea, poziția socială și, câteodată, chiar sănătatea. Pe o „scară Richter” a problemelor ce pot afecta o afacere sau o persoană, implicarea într-un proces penal sau conex se apropie de „maximul seismic”. ALBU-LEGAL este promisiunea noastră fermă de asistență juridică dedicată, specializată și de cel mai înalt standard posibil, față de toți cei care ne fac onoarea de a ne încredința unele din cele mai importante aspecte ale vieții, afacerii, activității și carierei lor.”

De-a lungul timpului, avocatul Gabriel Albu a fost implicat într-un număr mare de cauze penale de nivel înalt în România. Avocatul a gestionat dosare complexe, la cel mai înalt nivel de reprezentare, implicând îndeosebi acuzații de evaziune fiscală și fraudă împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, acuzații de corupție, de fraudă financiară, infracțiuni de serviciu, pe piața de capital și fraude privind achizițiile publice. Deține o experiență solidă și diversă în domeniul corporate, asistând și reprezentând un număr mare de companii – multinaționale și locale – și persoane fizice din cadrul acestora în proceduri penale complexe, aflate atât sub jurisdicția națională, cât și cu elemente internaționale.

Cel mai recent succes obținut de Gabriel Albu a fost dosarul cunoscut generic drept „Rompetrol II”, unde echipa coordonată de avocat a reușit obținerea clasării dosarului, confirmând că multiplele discuţii şi controverse ridicate de-a lungul timpului nu intră sub incidenţa legii penale, respectiv nu îşi au locul în faţa autorităţilor judiciare penale ale statului român.

Competențele ALBU-LEGAL se concentrează îndeosebi pe asistența acordată unor clienți precum fonduri internaționale de investiții, furnizori de echipamente industriale, companii petroliere, naționale, regionale și globale, companii internaționale din domeniul infrastructurii și construcțiilor, companii globale din domeniul farmaceutic, companii de servicii publice, companii internaționale de consultanță, companii multinaționale și locale din industria alimentară, companii regionale de comunicații, companii regionale de investiții imobiliare, grupuri financiar-bancare europene și internaționale, companii locale și regionale din domeniul IT, dar și persoane cu poziții executive în mediul de afaceri.

Printre clienții ALBU-LEGAL se numără companii care activează în domenii ca petrol și gaze, imobiliare, telecom și cablu, construcții civile, industria alimentară, finanțe, silvicultură, activități aeroportuare, IT, print și semnalistică.

 
Secţiuni: Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD